segedínský guláš

segedínský guláš Zdroj: F.O.O.D.

Poctivý segedínský guláš s domácími knedlíky! Recept, který zvládne i začátečník

Křehké maso, lehce pikantní chuť, výborné kysané zelí... segedín patří mezi nejoblíbenější omáčky. Sice se říká, že je to typický zimní pokrm, ale proč si ho nedopřát i na jaře!

Suroviny na guláš: 3 ks cibule, sůl, mletý pepř, 2 ks bobkového listu, 400 g kysaného zelí, 1 lžička kmínu, 800 g vepřové pleci, 100 g vepřového uzeného bůčku, 1 lžíce sladké mleté papriky, 2 lžíce vepřového sádla

Suroviny na knedlíky: 1 lžička soli, 3 ks vajec, 10 ks rohlíků, 100 g polohrubé mouky, petrželka, 250 g vepřového uzeného bůčku, 150 ml plnotučného mléka, 2 lžíce vepřového sádla

Postup:

1. Na sádle orestujte nasekanou cibuli a kostky uzeného.

2. Vmíchejte nakrájenou plec, osolte, opepřete a orestujte. Podlijte vodou, zredukujte, zaprašte paprikou, přidejte kmín, bobkový list. Snižte teplotu a poduste.

3. Po 30 minutách přidejte nakrájené zelí, pak smetanu.

4. Rohlíky nakrájejte na kostičky a usušte v troubě při 200 °C. Na sádle orestujte nasekanou cibuli a malé kousky uzeného. Osolte a opepřete. Rohlíky smíchejte s cibulí, uzeným a nasekanou petrželkou. Smíchejte s mlékem, moukou a vejcem. Vypracujte menší koule.

5. Knedlíky vařte v osolené vodě 10–15 minut.

Další skvělé recepty najdete na webu Recepty.cz!