inteligentní váha

inteligentní váha Zdroj: archiv redakce

Pět věcí, se kterými bude hubnutí příjemnější

O hubnutí a udržování váhy víme každá své. Zeptali jsme se proto v našem okolí, které věci lidem v úsilí o lepší křivky pomáhaly. Na některých jsme se shodli napříč redakcemi, a tak je posíláme dál.

1. Odměny za shozená kila

Správná motivace je klíčem k úspěchu. Když už vám nestačí dobrý pocit z toho, že to děláte pro své zdraví a že budete lépe vypadat, udělejte si tabulku odměn. Za každé kilo nějaký dárek. A klidně ať je to něco k jídlu. Někoho potěší drahá ovocná šťáva nebo sýr, kolem kterých by jindy jen prošli. Pro mnohé z nás jsou to pochopitelně nové šaty, ve kterých může štíhlejší postava lépe vynikat. Jsou i tací, kteří si za první kila dolů pořizují krokoměr nebo chytrou váhu, aby své úsilí viděli v číslech. Odměňujte se ale jen za kila, která zhubnete stabilně, ne jen za váhové výkyvy dané dobou vážení nebo oblečením.

Pokračování 2 / 5

Kupte si dobré boty

běh
běh | Zdroj: istockphoto.com

Pokud podporujete své hubnutí běháním, nezapomeňte investovat do kvalitních sportovních bot. Běh je sice jedním z nejlevnějších sportů, ale zrovna na botách byste šetřit neměli. Běhat v obyčejných keckách nebo botách speciálně určených na běhání je totiž veliký rozdíl. V lepším případě vás nesprávná obuv může od běhání odradit, v horším případě si zničíte nohy.

Pokračování 3 / 5

Kupte si krásné oblečení na cvičení

...
... | Zdroj: iStock.com

Tohle taky funguje. Jelikož zhubnout bez cvičení jde poměrně těžko a navíc to není zdravé, je dobré mít se na něj alespoň zpočátku proč těšit. A k tomu nám dost často dopomůže nové oblečení. Krásná tílka, šortky, sportovní podprsenka, vybavte se a cvičení se stane příjemným zážitkem.

Pokračování 4 / 5

Kupujte si drahé zdravé potraviny

Video placeholde

Ano, lososové filety a avokádové pomazánky jsou dražší než deset deka vysočiny a dva rohlíky. Jenže vy se máte rádi a chcete dát svému tělu to nejlepší. Takže si dopřejte i to, co byste si normálně nekoupili. Losos a avokádo jsou plné bílkovin a ty při hubnutí budete potřebovat. Stejně tak například mandle. Hýčkejte se, tělo se vám odmění.

Jaké potraviny urychlují hubnutí? Polívejte se na našem videu.

Pokračování 5 / 5

Kupte si inteligentní váhu

inteligentní váha
inteligentní váha | Zdroj: archiv redakce

Inteligentní váha vám nejen řekne, kolik přesně vážíte, ale vypočítá vám také, kolik byste vážit měli i jaký je váš ideální přísun kalorií. Po zadání několika důležitých parametrů, jako jsou věk, výška, tělesná aktivita a pohlaví, vám na základě biometrických měření „vyplivne“ poměr tuků a svalů v těle, kolik obsahujete vody a kolik váží vaše kosti. Spočítá vám BMI a je schopná si všechny vaše parametry dlouhodobě uchovávat a vyhodnocovat. Hubnutí se tak stává technickou záležitostí, která vás bude bavit. Navíc se stále můžete ujišťovat, že hubnete zdravě, protože sledujete, zda vám mizí tuky, nebo svaly.

Více informací o zdravém životním stylu čtěte na mojezdravi.cz.