Doplněk stravy

Doplněk stravy Zdroj: Shutterstock / koláž ContentPub s.r.o.

Péči o srdce máte ve svých rukou!

Máj je lásky čas, o tom není pochyb. Je to zároveň ideální příležitost připomenout si symbol lásky, kterým je srdce. Náš životní styl často plný stresu, a z něho plynoucích nezdravých návyků, na něj klade vysoké nároky. Připravili jsme proto pro vás několik rad, které mohou přispět k lepší kondici vašeho srdce.

NE a NE a NE

Řekněte NE faktorům, které na vaše srdce nemají dobrý vliv. Jsou obecně známé a patří k nim kouření, nadměrná konzumace alkoholu, vysoká hladina LDL cholesterolu a stres. Samozřejmě, snadno se to řekne, hůř udělá. Zkuste se zlozvyky bojovat postupně a za každý úspěch se odměňujte. Za týden bez cigaret si dopřejte například romantickou večeři s partnerem ve vaší oblíbené restauraci. A pokud vydržíte nekouřit alespoň tři měsíce, vydejte se s přáteli na wellness víkend, který oceníte vy i vaše tělo. Případně si plňte sny – třeba se přihlaste na kurz, na který už dlouho chcete začít chodit.

Doplněk stravy
Doplněk stravy | Zdroj: Shutterstock / koláž ContentPub s.r.o.

S chutí do toho

Ani pokud jde o jídlo, nečekejte žádné velké překvapení. Opět jsme u toho, že sice víme, co bychom měli, ale pod vlivem řady povinností se toho často nedržíme. Zkuste si osvojit alespoň pár užitečných návyků a během dne konzumujte 2,5 porce ovoce nebo zeleniny, přičemž počítejte s tím, že se jednou porcí myslí například jedno jablko či pomeranč nebo například větší rajče.

Mezi potraviny, které potěší vaše srdce, patří ryby, které bychom do jídelníčku měli zařadit 2 krát týdně, olivový olej, oříšky včetně arašídů a mandlí (doporučuje se je konzumovat nesolené a nepražené) nebo třeba ovesné vločky, z nichž snadno připravíte snídani na několik způsobů. Na své si přijdou i milovníci česneku, který přispívá k mírnému snížení krevního tlaku. Česnek v kombinaci s hlohem a jmelím, tedy dalšími bylinami, které podporují normální činnost srdce a krevního oběhu, obsahuje doplněk stravy Liftea Hloh, jmelí, česnek.

A ven!

Auto, výtah, hodiny prosezené u počítače, odpočinek u televize. Jsou dny, kdy to snad ani jinak nejde, ale ruku na srdce, nemusí jich být tolik, jak se nám někdy zdá. I přes velké vytížení si zkuste najít chvilku, kdy se protáhnete. Odborníci doporučují zařadit alespoň 30 minut pohybu minimálně 5 krát do týdne. Nemusíte ale pokaždé zamířit do fitka nebo si hned kupovat psa. Pohyb se může stát přirozenou součástí vašeho dne a často vám pomůže získat nadhled i v náročných situacích například v práci. Začněte tím, že se půjdete v rámci přestávky projít. Třeba jen na 15 minut. Nadýcháte se čerstvého vzduchu a starosti vám budou aspoň na chvilku vzdálenější.

Doplněk stravy
Doplněk stravy | Zdroj: Shutterstock / koláž ContentPub s.r.o.

BYLINKY, KTERÉ POTĚŠÍ VAŠE SRDCE

HLOH OBECNÝ je považován za přírodní srdeční tonikum vhodné pro osoby s diagnózou unaveného srdečního svalu, kdy srdce bije velmi rychle i v klidu, aniž k tomu má zjevný důvod.

JMELÍ BÍLÉ obsahuje látky, které způsobují rozšíření krevních vlásečnic, a tím dochází k mírnému poklesu krevního tlaku.

ČESNEK SETÝ obsahuje alicin, který má desinfekční účinky, působí mírné snížení krevního tlaku, uvolňuje křeče, podporuje trávení a tvorbu žluči.

TIP PRO VÁS

Chcete-li si co nejdéle uchovat zdravé srdce a cévy, vyzkoušejte kombinaci osvědčených bylin obsaženou v unikátním přípravku LIFTEA HLOH, JMELÍ, ČESNEK. Podporuje normální činnost srdce a krevního oběhu, přispívá k optimalizaci krevního tlaku, a navíc působí proti usazování cholesterolu v cévách. Více informací najdete na www.liftea.cz.