Rebarborový crumble: snadný a dokonale křupavý dezert.

Rebarborový crumble: snadný a dokonale křupavý dezert. Zdroj: iStock

Ovocný dezert, který vás nadchne: Crumble s rebarborou a jahodami

Je jednoduchý a tak úžasně křupavý! Crumble je drobenkový koláč s ovocem bez spodní vrstvy těsta. A co může být lepšího než jen ovoce s drobenkou? 

Co budete potřebovat?

Ingredience na jednoporcovou zapékací mističku: ½ řapíku rebarbory, 5 větších jahod, lžička cukru (možno vyměnit za med či javorový nebo kokosový sirup), máslo na vymazání formičky

Na drobenku: vrchovatá lžička másla, 2 lžíce hrubé mouky, lžička cukru, jedno ze zmíněného: lžíce jemných ovesných vloček, mandlové mouky, mandlových plátků, nadrcených máslových sušenek, nebo cukrářských piškotů

K servírování: crème fraîche nebo tučná zakysaná smetana

Postup

1. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na zhruba centimetr velké kousky.

2. Použijte menší zapékací misky, které vymažte trochou másla. Rozmístěte rebarboru, oslaďte, přidejte i nakrájené jahody.

3. Žmolenku vypracujte rukama, přidejte třeba mandlovou mouku, nebo plátky mandlí, oříšky, nebo ovesné vločky. Drobenku rozmístěte po celém povrchu.

4. Pečte na 200 °C, pečení potrvá 20, maximálně 25 minut podle druhu formiček.

5. Podávat můžete hned, jak zvládnete horký crumble konzumovat. Doporučujeme servírovat s crème fraîche nebo tučnou zakysanou smetanou, případně oslazenou medem, javorovým nebo kokosovým sirupem. Použít můžete i šlehačku anebo vanilkovou zmrzlinu.