Které ze zvířat vás nejvíc přitahuje?

Které ze zvířat vás nejvíc přitahuje? Zdroj: archiv

Otestujte se: Které zvíře je váš duchovní průvodce?

Učení o duchovních zvířatech je staré jako lidstvo samo. To, které zvíře nás přitahuje, vypovídá mnoho o našich přáních, touhách i o naší povaze. 

1. Koala

Koalám hrozí vyhynutí.
Koalám hrozí vyhynutí. | Zdroj: Profimedia

Hlavní charakteristikou vaší osobnosti je láska k rovnosti, spravedlnosti a neutralitě. Cítíte se dobře, když jste sami. Někdy se zdá, že jste osamělí, ale ve skutečnosti tomu tak není. Dobře snášíte i chaos kolem vás, vy jste však pevný bod. Slova, která vás charakterizují, jsou: nevinnost, čistota, rovnost, přesnost, organizace a autonomie.

Pokračování 2 / 5

2. Mořský koník

...
... | Zdroj: shutterstock.com

Jste citlivý, soucitný a chápavý člověk. Jeden z těch, kdo nejdřív přemýšlejí o druhých a pak o sobě. Lidé se na vás vždy obracejí o pomoc. Kritika se vás dotýká, ale snažíte se nedat to najevo. Vaše okolí vás považuje za velmi charismatické. Jste idealista a sníte o světě, ve kterém nebude zlo. Lidé, kteří vás neznají, si mohou myslet, že jste trochu zvláštní, protože trávíte hodně času ve svém imaginárním světě.

Pokračování 3 / 5

3. Kolibřík

Kolibřík Amaziliin v plzeňské zoo.
Kolibřík Amaziliin v plzeňské zoo. | Zdroj: Zoo Plzeň, Tereza Holá

Snažíte se chránit před negativitou, která vás obklopuje. Nedělá vám problém odstranit ze svého života toxické lidi a obklopit se těmi, kteří vás motivují a podporují.

Pokračování 4 / 5

4. Slon

Starší slonice (na snímku Shanti) šly v zeleném výběhu nejdřív ke skále, o kterou si dlouho škrábaly hřbet.
Starší slonice (na snímku Shanti) šly v zeleném výběhu nejdřív ke skále, o kterou si dlouho škrábaly hřbet. | Zdroj: Petr Hamerník, Zoo Praha

Jste velmi důvěryhodní. Jste spontánní a zároveň klidný člověk. Než něco uděláte, vždycky si to pořádně rozmyslíte. Cítíte se zodpovědní za všechno, co v životě děláte. Někdy jste ovšem hodně tvrdohlaví a v hněvu nebezpeční.

Pokračování 5 / 5

5. Vlk

Nejtvrdší v Zoo Praha jsou vůči zimě vlci.
Nejtvrdší v Zoo Praha jsou vůči zimě vlci. | Zdroj: Karel Kopáč

Jste vřelý, optimistický, jasný a dobrý člověk. Rádi pomáháte ostatním a máte s nimi trpělivost, jste ochotní přijmout je takové, jací jsou. Nedáte na pomluvy.

Když jste dlouhou dobu sami, padne na vás deprese. V takovém případě negativní jevy přímo nasáváte.