s

s Zdroj: archiv

Oblíbená květina prozradí mnoho o vaší povaze. Která znamená inteligenci nebo laskavost?

Každá z nás má květinu, kterou má ráda více, než ostatní. Jaká je to u vás - růže, vlčí mák, slunečnice, lilie nebo jiná? Oblíbená květina řekne mnoho o vaší povaze. Vyberte si tedy svou nejmilejší a zjistěte, jak na tom jste!

Vlčí mák

s
s | Zdroj: archiv

Pokud se vám líbí takováhle veselá, kompaktní květina, vypovídá to o vaší osobnosti mnohé. Jste aktivní, nadšení, milujete zábavu, jste také velmi kreativní, rádi se učíte novým věcem, máte talent a jste pyšní, že ho můžete ukázat spolu se svou jedinečnosti.

Mák je tak trochu „zakázaná“ rostlina, proto o vás lidé často soudí, že jste fascinující a výstřední osobnost. Ve skutečnosti má však v sobě mák i pomíjivost a nostalgii, a proto je i symbolem padlých vojáků. Nezneužívejte svou přitažlivost k špatným věcem, protože tak, jak se může z máku stát smrtící opium, může i vaše přitažlivost sloužit ke zkáze.

Kosatec

s
s | Zdroj: archiv

Kosatec je symbolem optimismu. Lidé, kterým se líbí, jsou výstřední, mají uměcké sklony a divokou fantasii. Je však také symbolem víry a vnitřní síly. Je ve vás jistý boj mezi povinností a výstředností, někdy je pro vás těžké dodržet sliby. Snažte se zavést do svého života řád a jistou pravidelnost. Začněte od malých věcí, které vám dodají energii - snídaně, procházka, to vám pomůže udržet vnitřní klid.

Tulipán

s
s | Zdroj: archiv

Většina lidí spojuje tulipány s Holandskem, ale domovem jsou i v severní Africe, Řecku, Turecku, na Ukrajině a v Číně, jsou to zkrátka kosmopoliti. Proto i ti, kdo je mají rádi, mají vždycky inovativní nápady a jsou schopni se přizpůsobit, ale stále preferují svou rodinu a přátele. Jsou také velmi laskaví a přemýšliví, ale mají touhu po příjemných věcech. Snažte se to nepřehnat a neupadnout do pýchy a požitkářství.

Růže

s
s | Zdroj: archiv

Většina lidí spojuje růži s láskou, a proto se líbí romantikům. Je to však i velmi tradiční květina, která se vyskytuje v erbech, a ti, kdo jí dávají přednost, mohou být v některých ohledech konvenční a staromódní. U žen obliba růže svědčí o sklonu k tradičnímu pojímání ženství. Růže ovšem mají také trny, používejte jich s rozumem a nesnažte se zbytečně o dokonalost u sebe, ani u okolí. Uvolněte se a prostě užívejte života.

Lilie

s
s | Zdroj: archiv

Staří Řekové si lilií velmi vážili, věřili, že jsou zasvěcené Héře. Pokud se vám líbí lilie, toužíte po respektu, důstojnosti, a vážíte si vlastností dobré matky, jako jsou laskavost, soucit, péče. Máte však také smysl po styl. Vyžadujete seriozní vztahy a potrpíte si na status, i když v jádře jste hraví a máte smysl po humor.

Orchidej

s
s | Zdroj: archiv

Milovníci orchidejí jsou elegantní, rafinovaní a originální, vždyť orchideí je 26 046 druhů, nabízejí tedy širokou variabilitu. Orchidej je elegantní, ale trochu samotářská, má malý okruh blízkých přátel. Vyhledává luxus a jedinečnost, není však povrchní, je velmi inteligentní a nikdy se nestydí prosazovat vlastní názor.

Fialka

s
s | Zdroj: archiv

Fialová symbolizuje pokoru a čistotu a fialka je velmi skromná květina, což ovšem neznamená, že s vámi není žádná legrace. Traduje se, že filalová je také barvou štěstí a předznamenává šťastný život. Je však možné, že jste dost uzavření a nikdo, kromě nejbližších přátel, vás skutečně nezná, protože své soukromí tajíte. Otevřenost a exhibicionismus je vám cizí, potřebujete klid a soukromí, abyste vedli spokojený život.

Kopretina

s
s | Zdroj: archiv

Kopretina je symbolem veselí a mládí, zábavy a bezstarostnosti. Tyto křehké květiny byly symbolem hippies, a jejich milovníci mají mnoho přátel, jsou často sociálně citliví a mají blízko k přírodě. Kopretina miluje den, na noční život si zrovna nepotrpí, ve dne si však užije řadu dobrodružství. Přesto však zůstává nevinná a čistá.

Narcis

s
s | Zdroj: archiv

Východní kultury narcis považují za symbol bohatství a štěstí, ale pokud máte rádi tuto květinu, víte, že nejdřív musíte vyvinout úsilí, a až potom přijde bohatství. Jste cílevědomí, starostliví, milující, máte ambice a jste schopnými organizátory. Máte ovšem také potenciál inspirovat ostatní. Toužíte po pochvale a jste trochu sebestřední, což je vlastnost, na kterou byste si měli dát pozor.

Slunečnice

s
s | Zdroj: archiv

Slunečnice je nebojácná květina, která má ve svém názvu slunce. Pokud jste si ji zvolili, jste stejně jako ona šťastní, ochotní a užiteční. Vaše přítomnost rozsvítí celý prostor. Rádi pomáháte ostatním, cítí se s vámi dobře a uvolněně. Jste velmi vitální, ale taky hodně přímí a okliky jsou vám cizí, což může některé lidi dráždit. Vaše energie vám však pomáhá překážky překonat.