Zapomeňte na tradiční stříbrné nebo zlaté baterie. Letos jsou trendem číslo jedna tmavé odstíny.

Zapomeňte na tradiční stříbrné nebo zlaté baterie. Letos jsou trendem číslo jedna tmavé odstíny. Zdroj: iStock

Koupelnové trendy.
Volně stojící vana Essence značky GROHE.
Mít pod kontrolou stav vypotřebované vany? S chytrou aplikací budete vědět, co se ve vaší koupelně děje.
Výrazná černobílá kombinace a vana na nožičkách. Nechte do prostoru vnést nádech dekadence.
Páková umyvadlová baterie GROHE v tmavě šedém odstínu.
9
Fotogalerie

Objevte TOP 5 koupelnových trendů roku: Frčí tmavé barvy i mramor

Chystáte se na rekonstrukci vaší koupelny nebo zařizujete zcela novou? V obou případech by vám neměly uniknout nejnovější trendy. Na své si přijdou milovníci výrazných prvků, dekadence i moderních vychytávek.

Elegantní tmavá

Institut Pantone pro letošek zvolil hned dvě barvy roku. Jednou z nich je hravá žlutá, druhou je minimalistická šedá. A jsou to právě odstíny šedé až černé, které letos hrají prim také v decoru koupelen. Neznamená to ale, že hned budete muset celou místnost zahalit do tmavých barev. Ba naopak. Začněte u detailů a jednotlivých doplňků, které budou skvěle fungovat se světlým základem. Zkuste například místo klasických stříbrných či zlatých baterií sáhnout po tmavší, klidně rovnou industriální černé variantě, která koupelnovou nezbytnost promění v neotřelý prvek.

Zapomeňte na tradiční stříbrné nebo zlaté baterie. Letos jsou trendem číslo jedna tmavé odstíny.
Zapomeňte na tradiční stříbrné nebo zlaté baterie. Letos jsou trendem číslo jedna tmavé odstíny. | Zdroj: iStock

Pokračování 2 / 5

Barevné tapety

Retro inspirace se v různých podobách objevuje každý rok. Letos se nádech nostalgie a vzpomínek na dobu minulou promítá právě hlavně do koupelen, které se díky výrazným tapetám proměňují na malé soukromé budoáry jak z počátku minulého století. Letošní trendy obzvláště fandí zvířecím a florálním motivům, které se nebojte použít klidně na všechny zdi místnosti.

Pokračování 3 / 5

Klíčová propojenost

Stejně jako do téměř všech sfér života i do naší hygieny se dostávají nejmodernější technologie. Smart koupelna už proto rozhodně není žádný termín z budoucnosti, ale realita, která vám zajistí přehled o spotřebě vody a usnadní ovládání jednotlivých prvků. Značka GROHE specializující se na inovativní vybavení koupelen nabízí širokou škálu produktů, které obsahují rozhraní Bluetooth, a dají se tak propojit s vaším telefonem. Přes speciální bezplatnou aplikaci pak můžete jednoduše ovládat veškeré funkce od baterií až po splachovací systém a k dispozici budete mít také statistiky o spotřebě.

Mít pod kontrolou stav vypotřebované vany? S chytrou aplikací budete vědět, co se ve vaší koupelně děje.
Mít pod kontrolou stav vypotřebované vany? S chytrou aplikací budete vědět, co se ve vaší koupelně děje. | Zdroj: iStock

Pokračování 4 / 5

Všude mramor

Řešíte netradiční obložení, které bude ale zároveň nadčasové a neokouká se ani za několik let? V tom případě vsaďte na klasický mramor, který dodá prostoru na eleganci a luxusu. Skvěle bude vypadat také s panely vymalovanými pastelovými barvami, především pak růžovou. Takovou kombinaci poté zkuste doplnit prvky v odstínu růžového zlata.

Mramorové obložení kombinujte s pastelovými odstíny.
Mramorové obložení kombinujte s pastelovými odstíny. | Zdroj: iStock

Pokračování 5 / 5

Vana jako dominantní prvek

Ruku na srdce – kdo někdy nezatoužil po samostatně stojící vaně? Pokud máte to štěstí, že váš koupelnový prostor takovou dominantu dokáže zvládnout, směle do toho. Mějte také na paměti, že kromě vany se zdobnými nožičkami s vintage nádechem letos trendy přejí také modernímu řešení bez nožiček, jehož předností jsou především zaoblené čisté linie a elegantní tvar.

Výrazná černobílá kombinace a vana na nožičkách. Nechte do prostoru vnést nádech dekadence.
Výrazná černobílá kombinace a vana na nožičkách. Nechte do prostoru vnést nádech dekadence. | Zdroj: iStock