....

.... Zdroj: iStock.com

Nový projekt časopisu Moje psychologie Podílejte se na něm i vy, naši čtenáři!

Na našich stránkách často a rádi představujeme příběhy a osudy různých žen. Dát prostor někomu, kdo zvládl něco těžkého či překonal sám sebe, a kdo tím může inspirovat ostatní, je podle nás důležité. A to obzvlášť tehdy, pokud jde o téma, které je tak trochu tabu, a které může dodat sílu a odvahu jiným už jen tím, že se otevře.

Počátkem jara začínáme s novým projektem nazvaným O čem se mlčí. V jeho rámci budeme přinášet osobní a silné příběhy lidí, kteří budou ochotni je s námi sdílet. Rozpětí témat může být tak široké jako život sám. Umíme si představit, že budeme rozebírat vztahová a rodinná témata se vším bolavým a negativním, co s sebou mohou nést, máme v plánu se pustit do toho, co nás může ničit třeba v práci, chceme otvírat třinácté komnaty související se sexem, násilím a týráním, závislostí anebo psychické problémy.

Proč jsme projekt nazvali O čem se mlčí?

Protože spousta témat a problémů je stále tabu. Někdy pociťujeme strach, jindy stud nebo možná nechuť zabývat se nepříjemnými otázkami, mnohdy zkrátka jen nevíme, jak na věc správně reagovat. Jedna z možností, jak se těchto zbytečných rozpaků zbavit a začít něco konkrétně řešit, je o tématu otevřeně mluvit. Například právě na stránkách Mojí psychologie.

Budeme upřímně šťastní, když se tak bude dít ve spolupráci s vámi, a když se s námi budete chtít podělit o vaše životní příběhy. Na oplátku můžeme nabídnout odbornou pomoc a rady od různých expertů, které k vašemu příběhu přizveme, a kteří pak třeba pomůžou řešit vaši situaci. A především si od toho slibujeme, že zrovna váš příběh může být inspirací a vodítkem pro mnoho dalších lidí, kteří si procházejí něčím podobným.

Bude nám velkým potěšením, pokud nám váš příběh (s vaším telefonním číslem a klidně i s vaší fotografií) pošlete na adresu eventy@cncenter.cz

Prožíváte či zažili jste něco podobného i vy? Ozvěte se nám a podílejte se s námi na projektu O čem se mlčí!

Možné okruhy témat:

Psychické či fyzické týraní ve vztahu, stalking, šikanování ze strany partnera nebo partnerky atd.

Ztráta dítěte, péče o handicapované dítě, péče o těžce nemocné blízké osoby, problémy matky samoživitelky či otce samoživitele. Rodina nemusí být jen máma, táta a děti, ale třeba i dvě mámy nebo dva tátové… I single ženy touží po umělém oplodnění. Jaký je partnerský život ve třech? Anebo jaké je soužití s výrazně mladším partnerem?

Problematika dluhů či exekuce.

Toxické vztahy v rámci pracovního prostředí – mobing, sexuální obtěžování, tajný vztah s kolegou či nadřízeným atd.

Psychické problémy, duševní nemoci i chování při závislosti.

...
... | Zdroj: red