Co na sebe prozradila Nikol Švanterová?

Co na sebe prozradila Nikol Švanterová? Zdroj: Profimedia.cz

Nikol Švantnerová
2
Fotogalerie

Nikol Švantnerová: Jediná správná cesta je dobrý pocit

Kdyby nedělala kariéru v modelingu, možná bychom ji na titulku této Diety fotili coby atletku s olympijskou medailí na krku. Je jí teprve osmadvacet, ale v branži je už patnáct let. Procestovala svět, stala se Českou Miss, ovšem málokdo zná daně, které za úspěch zaplatila. Předčasná dospělost i zničené zdraví. O všem mluví otevřeně a na svůj věk s neuvěřitelným nadhledem. Taky proto má na sociálních sítích přes čtvrt milionu sledujících. Anebo to bude těmi břišáky?

Vážně z vás mohla být olympijská atletka? Když jsem byla malá, chvilku to tak vypadalo. Naši jsou sportovci. Táta hrál profesionálně fotbal, mamka dělala atletiku. Myslím, že kdyby tenkrát neměla mě, na olympiádu by jela. Díky nim mám ke sportu blízko odmalička. Zkoušela jsem všechno možné, až mě nakonec chytla atletika – překážky a skok vysoký. Ve třinácti jsem ale začala být trochu tvrdohlavá. Objevila jsem modeling a sport šel stranou.

Byla to nutnost, vybrat si buď modeling, nebo atletiku? Ano, v modelingu tenkrát byla jiná situace než dneska. Atletické vyrýsované postavy nefrčely, byznys chtěl holky kost a kůže. Logicky bylo minus, že mám břišní svaly a svalnaté nohy. Mně se to líbilo, ale éra byla, jaká byla, a já jsem dostala na výběr. Slyšela jsem například, že jestli chci chodit přehlídku, neexistuje, abych měla přes boky devadesát. To mladé holce vleze do hlavy. Mě navíc svět modelingu hodně táhnul. Dneska bych řekla, že jsem jím byla až zaslepená. Takže bylo jasné, co vyhraje. S atletikou jsem skončila ze dne na den. A sport rázem přestal být radost. Začala jsem ho brát jako nutnost v cestě za hezkým tělem. To se mění teprve poslední dva roky, kdy si ho zase užívám.

Nikol Švantnerová
Nikol Švantnerová | Zdroj: Lucie Robinson

Kdybyste dnes potkala sebe sama před patnácti lety, rozhodla byste se jinak? Asi ne. Vím, že to zní jako fráze, ale ničeho nelituju. Udělala jsem v životě pár přešlapů, ale celkově můžu říct, že i negativní věci ze mě udělaly člověka, kterým jsem dneska. Paradoxně, jak jsem do modelingu naskočila opravdu brzo, hodně mě to posílilo. Představte si, že ve čtrnácti vycestujete sama do zahraničí, dostanete mapku, trochu peněz a musíte se dostat na castingy a naučit se hospodařit, abyste vyšla, plus spoustu dalších věcí. Když jsem ve dvaadvaceti vyhrála Českou Miss, ukázalo se to jako výhoda. Porota říkala, že jsem vyzrálá osobnost. Nesedla jsem si z toho titulu na zadek. Snažila jsem se ho využít, aby mi pomohl dělat modeling u nás. Měla jsem cíle a ty jsem si splnila.

Celý rozhovor a další skvělé články najdete v novém vydání časopisu Dieta. Kupte si ho v naší on-line trafice iKiosek.cz! Dnes objednáte, zítra už ho máte ve schránce. A doprava je zdarma.

Dieta 09/2021
Dieta 09/2021 | Zdroj: Lucie Robinson