...

... Zdroj: iStock.com

Netradiční egyptský horoskop: Jaké vlastnosti vám přisuzuje?

Klasický západní zvěrokruh je všeobecně známý, ovšem znáte ten egyptský zvěrokruh? Egypťané se na oblohu dívali vždy, když potřebovali radu. Věřili totiž, že hvězdy, pod nimiž jsme se narodili, ovlivňují naši osobnost, život i osud. Egyptská astrologie vychází podobně jako ta západní ze dvanácti znamení, která jsou spojena s konkrétními egyptskými bohy. Který z nich ovlivnil podle data vašeho narození právě vás?

Bůh Amon

Amon
Amon | Zdroj: iStock

Datum narození: 8.–21. 1. a 1.–11. 2.

Lidé narození ve znamení boha Amona jsou inteligentní a přirození vůdci s vrozeným optimismem. Amon byl původně egyptský bůh vzduchu a později bůh slunce. V období Nové říše byl Amon nejvyšší bůh celého egyptského panteonu. Pokud patříte právě pod tohoto boha, jste podobně jako on velmi tvrdohlaví a také štědří. Tvrdě pracujete a nemáte žádné pochybnosti o tom, co děláte a že pravda je na vší straně. Jste ale také velkorysí.

Článek pokračuje na následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 12

Bůh Anubis

Anubis
Anubis | Zdroj: iStock

Datum narození: 8.–27. 5. a 29. 6.–13. 7.

Pro osoby narozené ve znamení boha Anubise je typická tolerance a soucit. Nenosíte růžové brýle a vidíte skutečnou realitu. Dokážete také skvěle odhadnout, co je špatné a co dobré. Máte smysl pro milosrdenství. Někdy jste ale také náladoví a máte tendenci svoje špatné nálady ventilovat na osoby, které jsou vám blízké.

Pokračování 3 / 12

Bohyně Bastet

Bastet
Bastet | Zdroj: iStock

Datum narození: 14.–28. 7. a 23.–27. 9. a 3. 10.–17. 10.

Bohyně Bastet byla ztělesněním rafinované ženskosti, často byla v Egyptě zobrazována jako kočka. Skrývala v sobě netušený temperament, který z ní mohl udělat divošku. Považovali ji za ochránkyni lidstva. Pokud jste se narodili pod znamením Bastet, budete pravděpodobně jako ona velmi smyslní. Rádi hledáte potěšení kolem sebe a rádi si vychutnáváte krásné a dobré věci. Jste ale také vyrovnaní, milující a něžní. Jste loajální zejména ke svým blízkým, které vždy ochráníte.

Pokračování 4 / 12

Bůh Geb

Geb
Geb | Zdroj: iStock

Datum narození: 12.–29. 2. a 20.– 31. 8.

Bůh Geb byl bohem úrody, proto byl někdy zobrazován v zelené barvě s květinami, které vyrůstají z jeho těla. Taky byl zobrazován v lidském těle se vztyčeným pyjem. Jestli jste se narodili pod ochranou tohoto boha, máte přirozeně citlivou povahu, slova a myšlenky volíte uvážlivě a pečlivě. Jste si dobře vědomi toho, jak ostatní mohou na vaše slova reagovat. Vždy chráníte ty, kteří jsou kolem vás. Buďte opatrní, vaše citlivost by mohla být považovaná za slabost a ti, kteří nemají takové pochopení, by vás mohli zneužít.

Pokračování 5 / 12

Bůh Hor

Hor
Hor | Zdroj: iStock

Datum narození: 20. 4.–7. 5. a 12.–19. 8.

Hor byl znázorňován jako sokol nebo muž se sokolí hlavou a jeho symbolem bylo „Horovo oko“ (oko vedžat). Stal se symbolem léčení a oko bylo používáno jako amulet, který značí sílu a dokonalost. Lidé, kteří se narodili ve znamení boha Hora, jsou sebejistí a sebevědomí. Ostatní je často považují za neflexibilní, ale jim to je úplně jedno. Jsou to silně motivovaní jedinci a nikoho dalšího k práci nepotřebují. Rádi riskují a angažují se v odvážných aktivitách. Všechno ale dělají ve spěchu.

Pokračování 6 / 12

Bohyně Isis

Isis
Isis | Zdroj: iStock

Datum narození: 11.–31. 3. a 18.–29. 10. a 19.–31. 12.

Bohyně Isis byla mocnou vládkyní vesmíru a léčitelkou. Isis představuje ženský princip a ženskou spiritualitu. Pokud jste se narodili v jejím znamení, jste upřímní a otevření, vaše přímočarost ale bývá někdy vnímaná negativně. Máte spoustu energie a velká očekávání na sebe i k ostatním. To může vést ke zklamání, když s vámi ostatní nedokážou držet krok nebo nesplní vaše očekávání.

Pokračování 7 / 12

Bohyně Mut

Mut
Mut | Zdroj: iStock

Datum narození: 22.–31. 1. a 8.–22. 9.

Bohyně Mut byla uctívána hlavně v období Nové říše a zasvěcovali jí spoustu chrámů. Nosila na hlavě korunu složenou z červené koruny Dolního Egypta a bílí koruny Horního Egypta. Taky mívala čelenku v podobě supice, jejíž dvě křídla spadala do obličeje. Pokud jste se narodili pod jejím znamením, budete spíše plaší a neradi o sobě dáváte moc vědět. Působíte někdy jako tajnůstkáři a trvá vám delší dobu, než se budete cítit s ostatními dobře. Jakmile si ale získají lidé vaši důvěru, mohou se na vás spolehnout. Jste také inteligentní a velkorysí a v životě se zaměřujete na plnění svých cílů a snů.

Pokračování 8 / 12

Nebeský Nil

Nil
Nil | Zdroj: iStock

Datum narození: 1.–7.1., 19.–28. 6., 1.–7. 9. a 18.–26. 11.

Egypťané věřili, že nebe tvoří nebeský Nil, řeka, po které pádluje bůh slunce Ré. Pokud jste se narodili pod ochranou řeky Nilu, jste stejně jako Nil divocí a nepředvídatelní. Stejně jako řeka Nil teče a mění se, tak i vy, kteří máte ve znamení Nil, jste podobně naladění na okolní svět. Vše, co děláte, děláte s nadšením a nesnášíte nudu. Vaše nálady mohou kolísat a často skáčete od jedné věci k druhé. Jste ale také moudří a velkorysí, rádi poskytnete pomoc tomu, kdo ji potřebuje.

Pokračování 9 / 12

Bůh Osiris

Osiris
Osiris | Zdroj: iStock

Datum narození: 1.–10. 3. a 27. 11.–18. 12.

Společně s Hórem a Reem byl jedním ze tří nejdůležitějších bohů v Egyptě. Byl to bůh smrti, což samo o sobě stačí, aby ho lidé uctívali a vážili si ho. Byl taky bohem plodnosti. Není překvapením, že pokud jste se narodili právě v tomto znamení, jste náchylní k výkyvům nálady, konkrétně k zuřivosti. Zároveň jste ale citliví, inteligentní a laskaví, vždy připravení použít svůj bleskový ostrovtip. Máte tendenci udělat vždy všechno ve správný čas.

Pokračování 10 / 12

Bohyně Sachmet

Datum narození: 29. 7.–11. 8. a 30. 10.–7. 11.

Sekmeth/Sachmet
Sekmeth/Sachmet | Zdroj: iStock

Bohyně Sachmet je spojovaná s válkou a bitvou, králům pomáhala porazit nepřátele. Její jméno doslova znamená „silná“, proto byla často zobrazovaná jako lvice nebo žena s hlavou lvice. Pokud jste se narodili v tomto znamení, celý svět vidíte jako buď anebo. Pro vás žádná střední cesta neexistuje, všechno je buď černé nebo bílé. Všechno je správné nebo špatné, prospěšné nebo destruktivní. Jste vůči sobě i druhým velmi přísní a někdy nekompromisní. Máte ale smysl pro krásu a lidé přitahujete svým mozkem a skvělými instinkty.

Pokračování 11 / 12

Bůh Seth/Sutech

Datum narození: 28. 5.–18.6. a 28. 9.–2.1 0.

Seth
Seth | Zdroj: iStock

Seth byl spojován s chaosem, neplodností a pouští. Seth byl zobrazován ve formě zvířete, jehož totožnost se nedá přesně určit. Mělo zahnutý zobák, hranaté uši, tělo psa a vidlicovitý ocas. Ti, kteří se narodili v tomto znamení, obvykle prožijí celý život tím, že hledají smysl žití. Hledají štěstí a snaží se neustále experimentovat. Teprve když začnou stárnout, začnou se usazovat a najdou své místo. Osoby ve znamení Setha jsou velcí snílci, tvrdí dříči a lidé, kteří se nebojí výzev. Nikdy se nevzdají a pořád jdou dopředu.

Pokračování 12 / 12

Bůh Thovt

.
. | Zdroj: iStock

Datum narození: 1. 4.–19. 4. a 8.–17. 11.

Bůh moudrosti a písařů byl znázorňován jako pavián nebo člověk s hlavou ibise. Na hlavě nosil měsíční kotouč a srpek. Často se účastnil důležitých procesů. Pokud jste se narodili v tomto znamení, jste velmi kreativní a zajímáte se téměř o všechno. Přicházíte do kontaktu s novými nápady, lekcemi a zkušenostmi. Máte přirozenou schopnost učit druhé a umíte to velmi dobře. Co slíbíte, to splníte. Pokud není někdo čestný a otevřený jako vy, můžete ho snadno zavrhnout.