...

... Zdroj: YVES ROCHER

Nestíháte dělat dobré skutky? Yves Rocher za vás zasadí strom

Jaro je tu. Venku svítí sluníčko a my přemýšlíme, co podniknout ve volném čase. Co takhle zahnat nudu a zároveň přispět dobré věci? České zastoupení značky Yves Rocher se již podruhé připojilo k projektu Sázejme pro planetu. Do roku 2020 se plánuje v lesích kolem Ralska vysadit 100 000 nových stromů a ruku k dílu může přiložit v podstatě kdokoliv. Pokud to ale máte do lesa daleko, nezoufejte. Existuje totiž mnohem pohodlnější řešení.

Nadace Yves Rocher ve spolupráci s českou neziskovou organizací Čmelák – Společnost přátel přírody bude v příštích 3 letech pracovat na výsadbě stromů. Je nutno podotknout, že nejde o vysazování nových lesů, nýbrž obnovu těch stávajících. Tyto lesy mají zpravidla slabší imunitu a mnohdy jsou postihnuty i škůdci. Pokud se navíc nachází mimo chráněná území, není o ně pečováno s až tak velkou důsledností.

...
... | Zdroj: YVES ROCHER

Jak mohu pomoci?

„Pokud zrovna nemáte po ruce les nebo jste časově vytíženi, tak se nic neděje. Zapojit se do aktivit, kterými vracíme přírodě to, co nám dává, lze velmi jednoduchým způsobem. Za každý zakoupený produkt s logem I love my planet je vysazen jeden strom,“ upřesňuje Miroslav Kubricht, generální ředitel Yves Rocher Česká republika a Slovensko. „S každým takto označeným produktem, který někomu koupíte třeba jako dárek, zároveň darujete i zasazený strom,“ dodává.Jaký to má všechno smysl?

...
... | Zdroj: YVES ROCHER

Nemusíte být vášnivým ekologem ani členem Strany zelených, abyste chápali důležitost tohoto poslání. Přítomnost kyslíku je nezbytná pro existenci většiny živých organismů na této planetě. Díky projektu Sázejme pro planetu už bylo po celém světě zasazeno více než 70 milionů stromů, přičemž se Nadace Yves Rocher zavázala k počtu 100 milionů do roku 2020. A to je už obrovské číslo!

...
... | Zdroj: iStock.com

„Přispíváme k utváření komunit, podporujeme aktivity místních obyvatel a lokálních zaměstnavatelů,“ říká předseda nadace Jacques Rocher, syn zakladatele značky. „Snažíme se tak naplňovat ideu, která je od počátku naším mottem: zanechávat pozitivní otisk na nejrůznějších místech naší planety,“ dodává. Zanechte tedy svůj pozitivní otisk na naší Zemi i vy. Věřte, že je to báječný pocit.