...

... Zdroj: iStock.com

Nenechte si ujít: 3 krásné akce, které vás už tento týden naladí na Vánoce

Konce roku bývají náročné a na volný čas skoupé. Pečení, shánění dárků, absolvování všech vánočních večírků a svařákových schůzek. Přesto je právě v předvánočním období fajn se aspoň na chvíli zastavit a užít si atmosféru. A můžete začít už klidně tento týden, než se celý předvánoční kolos rozjede naplno. 

Kino

Letošní konec roku se pro rodiče malých dětí nese jednoznačně ve znamení filmu Ledové království 2. Dospělejší publikum má ovšem také svůj vánoční snímek a tím je Last Christmas. „Je nesmírně vtipný a současně jsem ho skoro celý probrečela. A rozhodě má i překvapivý konec,“ navnadila nás kolegyně Gabriela, která už měla tu čest Las Christmas vidět.

Ano, zazní v něm slavná vánoční píseň George Michaela a také v něm kromě Emilie Clarke (znáte ji ze seriálu Hra o trůny nebo z filmu Než jsem tě poznala) hraje prý opět skvělá Emma Thompson. Že by aspirace na další vděčný (a věčný) hit formátu Lásky nebeské?

Termín konání: V kinech od 28. 11.

Charita

Na konci listopadu, konkrétně už tuto středu, se koná také 2. ročník Charitativního bazaru pro Krásu pomoci, který pořádá butik Luxury Bags – tentokrát na téma Díkuvzdání. O co jde? Známé osobnosti, namátkou Aňa Geislerová, Marta Jandová, Monika Marešová, Ewa Farna, Barbora Strýcová a řada dalších, darovaly do bazaru své doplňky a oblečení, Luxury Bags zase pár výstavních kabelek. A vy si je nyní můžete přijít prohlédnout, popřípadě zakoupit a podpořit tím projekt péče o seniory Doma bez obav.

Ale to neznamená, že zde najdete jen kousky „pro modelky“. „Sortiment je mezigenerační, máme všechny velikosti, dětské, doplňky, bižu... Každý si přijde na své,“ zve Taťána Gregor Brzobohatá. Bazar se koná od 17 do 20 hodin v příjemném zázemí Café NG Kinský (Staroměstské náměstí 11, Praha 1) a předvánoční atmosféru rozhodně pozvedne i punč.

Termín konání: 27. listopadu od 17 do 20 hodin

Trh

Jestli milujete atmosféru vánočních trhů a máte v plánu i letos zamířit s rodinou na svařák na Staroměstské náměstí, popojděte ještě trochu dál do OD Kotva. Ve třetím patře tam najdete unikátní Vánoční jarmark Blesku, který vás nadchne především nekomerčním sortimentem. Jinými slovy, nečekejte zde langoš a klobásu, ale 28 stánků, kde se postupně v průběhu měsíce představí více než sto prodejců z celého Česka, ke kterým byste jinak těžko hledali cestu. Skvělá příležitost pořídit originální dárky, nasát vánoční atmosféru staročeské vesničky, ale také se něco nového naučit.

Součástí jarmarku budou totiž o víkendech dětské kreativní dílničky a workshopy pro dospělé (například výroba adventních věnců či originální balení dárků s redakcí Blesk pro ženy).

Celý obsáhlý program jarmarku naleznete zde.

Termín konání: 29. 11. – 22. 12. denně od 9:00 do 20:00