...

... Zdroj: iStock.com

Nemoci podle horoskopu: Komu hrozí infarkt a komu deprese?

Jakmile si lidé začali všímat souvislostí s postavením hvězd a událostí, ke kterým v jejich životě dochází, zjistili také, že hvězdy mají vliv i na zdraví. Na co byste si měli dát pozor vy nebo vaši blízcí?

Beran

Na co si dát pozor: Hlava, mozek, obličej

Berani milují výzvy a vzrušení, bohužel ale fyzický a psychický stres může vést k bolestem hlavy, migrénám a potažmo k mozkové mrtvici. Protože jsou Berani náchylní ke stresu, potřebují neustále spoustu stimulace, aby u nich nepropukla deprese. Pozor tedy zejména na hlavu a mozek.

Pokračování 2 / 12

Býk

Na co si dát pozor: Krk, uši

Býci jsou poměrně zimomřiví. Proto je také velmi často bolí uši nebo v krku. Protože se u nich klade důraz především na oblast krku, mnoho z nich se věnuje zpěvu. Jste-li Býk a zjistíte, že jste najednou mnohem pomalejší a máte méně energie, nechte si otestovat štítnou žlázu, její funkce může být snížená.

Pokračování 3 / 12

Blíženci

Na co si dát pozor: Plíce, ramena, paže, ruce

Blížence obvykle sužuje senná alergická rýma, nachlazení a kašel. Mívají také velmi často sklony k astmatu. Nemají-li potíže s dýcháním, mívají potíže s rukama, zejména s pažemi. Mezi horší stránky Blíženců patří nervozita a negativismus, takže nebývá neobvyklé, že velmi často trpí také generalizovanou úzkostnou poruchou, nespavostí či nervovým vyčerpáním.

Pokračování 4 / 12

Rak

Na co si dát pozor: Hrudník, žaludek

Častým problémem mnoha Raků je deprese, která souvisí s jejich přehnanou emocionalitou. Raky též často trápí sklony k obezitě, protože velmi často zajídají problémy v citové oblasti. Naneštěstí jsou též Raci náchylní k zažívacím obtížím, které souvisejí s přejídáním.

Pokračování 5 / 12

Lev

Na co si dát pozor: Srdce, záda, páteř, krev

Lvi by si měli dobře hlídat svoje srdce. Hrozí jim totiž zejména vysoký krevní tlak, ucpávání tepen a nepravidelný tep. Riziko onemocnění srdečními chorobami je u nich velmi vysoké. Jste-li Lev, snažte se krotit svůj hněv a meditovat, aby vaše srdce bylo v pořádku.

Pokračování 6 / 12

Panna

Na co si dát pozor: Břicho, střeva

Panny jako perfekcionalistky řeší zejména to, jak vypadají, takže dost často bojují se svou hmotností – ať už velkou, nebo naopak malou. Velmi časté jsou u nich poruchy příjmu potravy stejně jako onemocnění žaludku, zejména žaludeční vředy nebo syndrom dráždivého střeva.

Pokračování 7 / 12

Váhy

Na co si dát pozor: Ledviny, nadledvinky, pokožka

Váhy mívají velmi často potíže s trávením, zejména s průjmy nebo naopak zácpou. Je to zejména proto, že moc pečlivě nesledují to, co jedí. A některé potraviny jejich zažívání jednoduše nesvědčí. A protože je jejich pokožka velmi citlivá, mívá sklon k dehydrataci.

Pokračování 8 / 12

Štír

Na co si dát pozor: Močový měchýř, konečník, genitálie, vaječníky, varlata

Štíry trápí většinou pohlavní orgány. Jakmile se dostanou pohlavní hormony do nerovnováhy, objeví se problémy, jako jsou záněty, nebo dokonce pohlavně přenosné nemoci. Muži by si měli dávat pozor na varlata, ženy pak na vaječníky a chodit pravidelně na kontroly.

Pokračování 9 / 12

Střelec

Na co si dát pozor: Boky, stehna, zrak, nervy

Neklidní a dobrodružně ladění Střelci jsou velmi zranitelní právě kvůli svému neklidu. Velmi často mívají potíže se zrakem, což může způsobit nechtěnou nehodu, zvláště pokud často řídíte. Pozor též na nervové vypětí, které může přivodit nesoustředěnost a následně další nehodu.

Pokračování 10 / 12

Kozoroh

Na co si dát pozor: Kosti, kolena, zuby, kůže, klouby

Kozorozi mívají silné kosti a perfektní držení těla, což je charakteristickým znakem tohoto znamení. Pokud však o svoje kosti a tělo nepečují, mohou trpět často zlomeninami. Pro ženy Kozorožky je naprosto nebezpečné nosit boty na vysokém podpatku – hrozí vyvrknutí. Pozor si musí dávat také na svůj chrup a věnovat se prevenci.

Pokračování 11 / 12

Vodnář

Na co si dát pozor: Nohy, kotníky, krevní oběh

Vodnáři bývají komplikovaní a hloubaví. Důležité jsou pro ně zejména svaly dolních končetin, protože jim pomáhají, aby byli vzpřímení. Mívají často potíže s kotníky a křečovými žilami. Také je trápí vyšší cholesterol a hladina cukru, což by si měli pravidelně hlídat. Citlivější mívají také žlučník a tlusté střevo.

Pokračování 12 / 12

Ryby

Na co si dát pozor: Nervový systém, nohy, mozek

Ryby jsou citlivé znamení, které velmi pečuje o své zdraví. Ovšem někdy je to těžké, protože jejich imunitní systém bývá často oslaben. Dávat by si měly pozor na nervové vypětí a potíže s nohama. Nejčastěji mívají problémy s chodidly, kyčlemi a revmatismem. Díky slabší imunitě bojují s nachlazením, chřipkami i zápaly plic.