.

. Zdroj: Shutterstock

Několik tipů, jak elegantně vyřešit třídění odpadu

Třídění odpadu je dnes již v mnoha domácnostech i na pracovištích samozřejmostí. Oddělit plast, sklo či papír je to nejjednodušší, co můžete pro životní prostředí udělat. Třídit lze ale také nápojové kartony nebo třeba kovové nádoby – plechovky či konzervy.

Nevíte, jak třídění odpadu začlenit do své domácnosti nebo kanceláře? Plasty, sklo či papír nemusíte uchovávat v nevzhledných taškách či pytlích nebo ve skříňce kuchyňské linky. Můžete si naopak vybrat z několika řešení třídění odpadu. Co třeba vylepšené odpadkové koše?

.
. | Zdroj: ajprodukty.cz

Koš na odpadky může sloužit i k efektivnímu třídění

Klasikou je nášlapný odpadkový koš rozdělený na několik oddílů. Každý z nich obsahuje vyjímatelnou nádobu a vy tak můžete odhazovat různý typ odpadu na jedno místo – jen do odlišné nádoby – a snadno jej i vynášet do příslušných kontejnerů díky držadlům nádob. Dělený odpadkový koš na tříděný odpad působí elegantně. Můžete si vybrat třeba variantu s nerezovým povrchem, která se hodí i do nejmodernějších kuchyní. Není tak třeba se bát nevzhledných nádob, které by hyzdily vaši domácnost.

.
. | Zdroj: ajprodukty.cz

Pedály usnadní otevírání koše a přispějí i k hygieničtějšímu prostředí. Cílem dělených odpadkových košů je právě snazší třídění odpadu. A jak vybrat ten správný? Nejprve promyslete, kolik odpadových materiálů chcete uchovávat na jednom místě a dle toho zvolte počet oddílů. Není problém sehnat dvojdílné či trojdílné koše. Zaměřte se ale také na objem jednotlivých nádob, vícedílná řešení totiž často znamenají menší vnitřní nádoby.

Chcete, aby se po našlápnutí pedálu otevřela jen jedna sekce odpadkového koše, nebo rovnou všechny najednou? I to záleží na vašem výběru a preferencích.

Přemýšlejte o skříňce určené na třídění odpadu

Odpadkový koš s pedálem rozdělený na několik sekcí se vám nezamlouvá? Nezoufejte, stále je z čeho vybírat. Co třeba skříňka na tříděný odpad? Tváří se jako běžný kus nábytku s povrchem z lamina – zvenčí ani nepoznáte, že se jedná o efektivní řešení pro třídění odpadu. Navíc si můžete vybrat, který typ dřeva má povrch skříňky imitovat, aby ladil s vaší kuchyní.

.
. | Zdroj: ajprodukty.cz

Skříňka bývá rozdělena na několik zásuvek pro různé materiály. Samozřejmostí jsou kvalitní a pevné vnitřní nádoby pro snadné vynášení do kontejnerů. Nelíbí se vám imitace dřeva? Pro moderní kuchyně, jimž vévodí plast a nerez, se hodí třeba plastová skříňka v neutrální šedé barvě.

Praktické nádoby vám třídění usnadní

Pokud jste doposud odpad netřídili, protože se vám zdálo složité tuto činnost sladit s nedostatkem úložných prostor v kuchyni, prohlédněte si nabídku webu AjProdukty.cz a přesvědčte se, že i třídění odpadu lze snadno vyřešit, a to dokonce elegantním a efektivním způsobem.