...

... Zdroj: Photo © Warner Bros

Nejlepší filmy v únoru: Válečný snímek nominovaný na Oscara i návrat Harley Quinn!

Co nám v únoru nabízí filmová plátna? Přestože je to nejkratší měsíc v roce, o skvělé snímky rozhodně nebude nouze. Máme pro vás šestici filmů, ze kterých si rozhodně vyberete, ať už vyrazíte do kina se svým protějškem, přáteli nebo dětmi.

Film: Píseň jmen

Premiéra: 6. února

Žánr: Drama

Hrají: Tim Roth, Clive Owen, Catherine McCormack, Saul Rubinek, Eddie Izzard

Režie: François Girard

Hudebně nadaného devítiletého Davida adoptuje rodina, která má stejně starého syna Martina. Když je oběma jednadvacet let, David beze stopy zmizí. Skoro po čtyřiceti letech Martin narazí na mladého houslistu a je si téměř stoprocentně jistý, že takto hrát ho mohl naučit jen jeho adoptivní bratr. Rozhodne se ho proto hledat!

...
... | Zdroj: Photo © Elevation Pictures

Film: Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

Premiéra: 6. února

Žánr: Akční

Hrají: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell, Rosie Perez, Ewan McGregor

Režie: Cathy Yan

Harley Quinn je zpět! Už nechodí s Jokerem a má před sebou těžký úkol – zachránit malou holčičku ze spárů šíleného padoucha Blacka Maska, kterého hraje Ewan McGregor. Spojí se proto s dalšími superhrdinkami a jdou na to!

...
... | Zdroj: Photo © Warner Bros

Film: Judy

Premiéra: 13. února

Žánr: Životopisný

Hrají: Renée Zellweger, Jessie Buckley, Finn Wittrock, Rufus Sewell, Michael Gambon

Režie: Rupert Goold

Judy Garland je zpěvačka a herečka, kterou miluje celá Amerika. Za úspěchem se ovšem skrývá osamělost a závislost na alkoholu a lécích. Po třiceti letech od začátku své kariéry jí docházejí peníze a hroutí se jí manželství. Přestože je Judy už naprosto vyčerpaná, svým smyslem pro humor a vřelostí stále okouzluje všechny lidi kolem sebe, ať už se jedná o fanoušky, kolegy z branže nebo její přátele. Najde v sobě ještě sílu se znovu postavit na nohy a postarat se o své děti?

Judy
Judy | Zdroj: Photo © BBC Films

Film: Ježek Sonic

Premiéra: 20. února

Žánr: Akční/animovaný

Hrají: Jim Carrey, James Marsden, Tika Sumpter, Ben Schwartz, Adam Pally, Neal McDonough

Režie: Jeff Fowler

Ježek Sonic je nejrychlejší tvor na světě, ale toho by se klidně vzdal, kdyby mohl mít alespoň jednoho kamaráda. Občas vyleze ze svého útočiště a proběhne se kolem domu šerifa Toma, ale musí hodně opatrně, aby si ho nikdo nevšiml. Jednou se mu ovšem jeho výlet příliš nepodaří a kvůli němu dojde k výpadku elektřiny v polovině Ameriky. Vláda si tak najme geniálního, ale šíleného Doktora Robotnika (Jim Carrey), který brzo najde Sonicovu stopu.

Ježek Sonic
Ježek Sonic | Zdroj: Photo © Paramount Pictures

Film: Volání divočiny

Premiéra: 27. února

Žánr: Dobrodružný

Hrají: Harrison Ford, Karen Gillan, Dan Stevens, Colin Woodell, Omar Sy

Režie: Chris Sanders

Buck je pes, kterému nic nechybí, tedy alespoň do té doby, než ho z poklidného domova v Kalifornii unesou obchodníci se psy a prodají ho do mrazivé divočiny v Kanadě. Tady se z Bucka stává tažný pes, který každý den v hlubokém sněhu a mrazu bojuje o život. Naštěstí se mu podaří utéct a seznámit se se samotářským dobrodruhem Johnem Thorntonem. A nové dobrodružství může začít!

Volání divočiny
Volání divočiny | Zdroj: Photo © 20th Century Fox

Film: 1917

Premiéra: 27. února

Žánr: Válečný

Hrají: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Colin Firth, Benedict Cumberbatch, Mark Strong

Režie: Sam Mendes

Dva mladí britští vojáci Schofield a Blake dostanou zdánlivě nesplnitelný úkol. Na sklonku jednoho z největších válečných konfliktů všech dob musí doručit zprávu, která zabrání útoku na stovky vojáků. Mezi nimi je i Blakeův bratr! A tak začíná boj nejenom s nepřáteli, ale především s časem.

1917
1917 | Zdroj: Photo © Universal Pictures