Králíček Jojo

Králíček Jojo Zdroj: Photo © Fox Searchlight

Nejlepší filmy v lednu: Remake Malé ženy i očekávaná gangsterka!

Co nám v prvním měsíci nového roku nabídnou filmová plátna? Máme pro vás šestici filmů, ze kterých si rozhodně vyberete, ať už vyrazíte do kina se svým protějškem, přáteli nebo dětmi.

Film: Na nože

Premiéra: 9. ledna

Žánr: Komediální krimi

Hrají: Chris Evans, Daniel Craig, Michael Shannon, Jamie Lee Curtis, Toni Collette

Režie: Rian Johnson

Moderní pojetí detektivního příběhu Agathy Christie, které navíc okoření skvělé herecké obsazení. Detektiv Benoit Blanc přijede vyřešit vraždu bohatého Harlana Thrombeyho, ze které jsou podezřelí snad všichni členové rodiny. Spáchal hrůzný čin jeho žárlivý syn Walter, zbohatlý vnuk Ransom, zoufalá snacha Joni, nebo někdo úplně jiný z téhle podivné rodiny?

Na nože
Na nože | Zdroj: Photo © Lionsgate

Film: Richard Jewell

Premiéra: 16. ledna

Žánr: Drama

Hrají: Paul Walter Hauser, Sam Rockwell, Kathy Bates, Olivia Wilde, Jon Hamm

Režie: Clint Eastwood

Další povedený snímek, který vznikl pod taktovkou skvělého Clinta Eastwooda. Tentokrát je podle skutečné události a jmenuje se podle hlavního hrdiny Richarda Jewella – pracovníka bezpečnostní agentury, který v roce 1996 během letních olympijských her v Atlantě našel bombu ukrytou v batohu, a zachránil tak tisíce životů. Z hrdiny se ovšem brzy stal hlavní podezřelý, na kterého si zasedla média i FBI.

...
... | Zdroj: Photo © Warner Bros

Film: Dolittle

Premiéra: 16. ledna

Žánr: Rodinná komedie

Hrají: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen

Režie: Stephen Gaghan

Od té doby, co doktor Dolittle ovdověl, žije v ústraní obklopený svými zvířecími přáteli, se kterými si od jisté doby rozumí lépe než s lidmi. Jenže pak mu do života vstoupí jeden drzý kluk a zároveň se musí dostavit ke královně Viktroii, pro kterou dříve pracoval jako osobní lékař. Je totiž vážně nemocná a jediný lék se nachází na exotickém ostrově, kam se Dolittle vydá za doprovodu svých zvířecích přátel. V patách jim bude hned několik nepřátel, kterým se záchrana královny nehodí, a tak se budou snažit jim jejich misi překazit.

Dolittle
Dolittle | Zdroj: Photo © Universal Pictures

Film: Králíček Jojo

Premiéra: 23. ledna

Žánr: Válečná komedie

Hrají: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Taika Waititi, Scarlett Johansson, Sam Rockwell, Rebel Wilson

Režie: Taika Waititi

Desetiletý Jojo je malý blonďatý kluk, který žije v nacistické Třetí říši. Je členem organizace Hitlerova mládež, kde se učí vojenskému drilu, pálí knihy, hrají si na válku nebo vyhazují věci do vzduchu. Jojo touží po tom stát se plnohodnotným nacistou, a proto si také vymyslí svého imaginárního přítele, tak trochu přihlouplého Adolfa Hitlera. Zlom v Jojově životě nastane ve chvíli, kdy zjistí, že jeho maminka ukrývá v podkroví židovskou dívku.

Králíček Jojo
Králíček Jojo | Zdroj: Photo © Fox Searchlight

Film: Malé ženy

Premiéra: 30. ledna

Žánr: Romantické drama

Hrají: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Laura Dern, Meryl Streep, Timothée Chalamet

Režie: Greta Gerwing

Malé ženy se po 26 letech dočkaly remaku a ten má velmi hvězdné obsazení. Roli nejstarší sestry Meg ztvární Emma Watson, emancipovanou Jo Saoirse Ronan, tichou Beth Eliza Scablen a nejmladšíí Amy Florence Pugh. Jejich matku hraje Laura Dern a to nejlepší nakonec – v roli tety uvidíte božskou Meryl Streep.

Malé ženy
Malé ženy | Zdroj: Photo © Columbia Pictures / Wilson Webb

Film: Gentlemani

Premiéra: 30. ledna

Žánr: Akční krimi

Hrají: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Henry Golding, Hugh Grant

Režie: Guy Ritchie

Hvězdně obsazená je také nová gangsterka Guye Ritchieho, ve které se britský drogový magnát Mickey Pearson (Matthew McConaughey) snaží prodat své kolosální impérium oklahomským miliardářům.

Gentlemani
Gentlemani | Zdroj: Photo © Coach Films UK Limited