Mulan

Mulan Zdroj: Photo © Walt Disney Pictures

Nejlepší filmy v březnu: Pokračování Tichého místa i nové zpracování Mulan!

Co nám v březnu nabídnou filmová plátna? Máme pro vás šestici filmů, ze kterých si rozhodně vyberete, ať už vyrazíte do kina se svým protějškem, přáteli nebo dětmi.

Film: Neviditelný

Premiéra: 5. března

Žánr: Horor

Hrají: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Storm Reid, Aldis Hodge, Harriet Dyer a další

Režie: Leigh Whannell

Dlouho očekávaný a kritiky vychvalovaný horor přichází do českých kin. V hlavní roli se představí Elisabeth Moss (Příběh služebnice). Snímek vypráví o Cecilii, která příliš pozdě pochopí, že si začala románek s psychopatem. Ten ji vězní ve svém luxusním sídle. Cecilii se však podaří utéct. Po nějaké době se dozví, že její věznitel spáchal sebevraždu a odkázal jí svůj majetek. Jenže Cecilia se stále necítí v bezpečí. Kolem ní se dějí věci, které si nedokáže vysvětlit. Buď se zbláznila, nebo po ní jde někdo, kdo ji chce připravit o všechno. Ale ten někdo je neviditelný!

Neviditelný
Neviditelný | Zdroj: Photo © Universal Pictures

Film: Frčíme

Premiéra: 5. března

Žánr: Animovaný

Mluví: Chris Pratt, Tom Holland, Julia Louis-Dreyfus, Octavia Spencer, Ali Wong a další

Režie: Dan Scanlon

Do kin přichází letošní první novinka z dílny Pixar. Dva elfští teenageři Ian a Barley se vydají na dobrodružnou výpravu, na které chtějí zjistit, jestli v dnešním světě ještě stále existuje něco kouzelného a magického. Zároveň se také snaží vrátit zpět do světa živých Ianova tátu, který mu odkázal kouzelnou hůl. Oba elfové brzy zjistí, že je to hodně mocná věc.

..
.. | Zdroj: Photo © Walt Disney Pictures

Film: Tiché místo: Část II

Premiéra: 19. března

Žánr: Horor/Thriller

Hrají: Emily Blunt, Cillian Murphy, Noah Jupe, Millicent Simmonds a další

Režie: John Krasinski

V první části rodina Abbotových jako jedna z mála přežila, protože se mezi sebou dorozumívala znakovou řečí. Ostatní zemřeli, protože monstra, která přišla neznámo odkud, zabijí každého, kdo vydává jakýkoliv zvuk. Jenže ani tato pětičlenná rodina nebyla v bezpečí napořád. Přišla o otce a matka Evelyn zůstala se svými třemi dětmi sama. Ve druhé části Evelyn s dětmi opouští svou farmu a vydává se na extrémně nebezpečnou cestu, aby našla zbylé přeživší. Jenže brzy pozná, že nebezpečí nehrozí jen od tvorů z jiné planety, ale také od vlastního druhu.

Tiché místo: Část II.
Tiché místo: Část II. | Zdroj: Photo © Paramount Pictures

Film: Proxima

Premiéra: 19. března

Žánr: Drama

Hrají: Eva Green, Matt Dillon, Lars Eidinger, Alexej Fatějev a další

Režie: Alice Winocour

Astronautka Sarah se chystá na roční pobyt na oběžné dráze, ale zároveň vychovává sedmiletou dceru Stellu. Prochází fyzicky i psychicky náročným tréninkem, během kterého se zároveň snaží Stellu připravit na jejich odloučení. Strhující příběh matky, která hledá rovnováhu mezi svými sny a mateřskou láskou, se vám dostane pod kůži.

Proxima
Proxima | Zdroj: Photo © Pathé Films

Film: Emma.

Premiéra: 26. března

Žánr: Komedie

Hrají: Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Bill Nighy, Callum Turner, Mia Goth a další

Režie: Autumn de Wilde

Do českých kin se brzy dostane také nové zpracování oblíbeného příběhu Jane Austen. Emma Woodhouse je chytrá, krásná a bohatá. A také je přesvědčená o tom, že dokáže každému najít toho pravého partnera. Třeba své vychovatelce dohodí bohatého vdovce. Jejím dalším projektem je mladá Harriet, kterou Emma tlačí do sňatku s místním farářem. Tahle "mise" ovšem skončí nezdarem a Emma přijde o své životní jistoty. Ovšem jen díky tomu konečně pochopí, že životní lásku si musí každý najít sám. A že mnohdy ji máme přímo před očima, jen ji vidět nechceme.

Emma.
Emma. | Zdroj: Photo © Focus Features

Film: Mulan

Premiéra: 26. března

Žánr: Dobrodružný

Hrají: Yifei Liu, Donnie Yen, Jet Li, Li Gong, Jason Scott Lee, Rosalind Chao

Režie: Niki Caro

Příběh Mulan se dočkal zbrusu nového zpracování od Disney. Čínský císař vydá prohlášení, že jeden muž z každé rodiny musí nastoupit do císařské armády a bránit svou vlast před nájezdníky. Statečná Hua Mulan nastoupí do armády místo svého nemocného otce. Po všem, co musí prožít, se z ní stane nepřekonatelný bojovník a zároveň si vyslouží respekt svého hrdého otce i celého národa.

Mulan
Mulan | Zdroj: Photo © Walt Disney Pictures