V dubových sudech zrají až 30 let.

V dubových sudech zrají až 30 let. Zdroj: Mast-Jaegermeister CZ

Nejen v zimě vás zahřeje METAXA Private Reserve

Také se už s příchodem zimy těšíte na léto, kdy bude vše zalité sluncem? Pozvěte k sobě domů dotek řeckého ducha a zahřejte se sklenkou jantarového nektaru! METAXA Private Reserve je také exkluzivním dárkem pro vaše nejbližší.

METAXA Private Reserve – tak pojmenoval současný METAXA Master, Costas Raptis, svůj první samostatný počin, který se mu opravdu povedl. Posuďte sami!

Jedinečná lihovina METAXA Private Reserve vzniká od roku 1992 vždy jednou za rok, v jediné šarži, a to z blendů muškátového vína, které dosáhly svého vrcholu. Obsahuje stařené vinné destiláty, které zrají v dubových sudech až 30 let. Vychutnejte si intenzivní chuť s náznakem černých rozinek, karamelu a pepře.

Costas Raptis osobně vybírá pro METAXU ty nejlepší hrozny muškátového vína z egejského ostrova Samos.
Costas Raptis osobně vybírá pro METAXU ty nejlepší hrozny muškátového vína z egejského ostrova Samos. | Zdroj: Mast-Jaegermeister CZ

Jak METAXA Private Reserve vzniká?

Costas Raptis osobně vybírá pro METAXU ty nejlepší hrozny muškátového vína z egejského ostrova Samos, kde hrozny rostou na malých terasových vinicích a sklízejí se pouze ručně. Vodítkem pro výběr muškátového vína je koncentrace a intenzita aroma.

Ostrov Samos leží ve východním Středomoří, obklopený temně modrým mořem, plný vinic, které jsou známé po celém světě již od dob starověkých řeckých obchodníků. Zdejší jedinečné klimatické podmínky dávají vínu pěstovanému na terasovitých vinicích charakteristické vlastnosti. Teplé slunce, půda bohatá na minerály a dešťové srážky, to vše společně vytváří perfektní úrodnou zemi pro růst hroznů.

Dalším krokem METAXA Mastera je výběr těch nejlepších vinných destilátů. Ty zrají odděleně od muškátového vína v chladných suchých sklepích v dubových sudech z oblasti Limousin, které nápoji dodají aroma praženého dubu s dlouhým dozníváním a trochou koření. Obě suroviny čekají, než METAXA Master Costas Raptis usoudí, že je čas je spojit. O závěrečný buket se pak postará aroma výtažků středomořských bylin a koření.

V dubových sudech zrají až 30 let.
V dubových sudech zrají až 30 let. | Zdroj: Mast-Jaegermeister CZ

Pořiďte svým blízkým, kteří si potrpí na luxus ten nejlepší dárek!

METAXA Private Reserve svou chutí perfektně ladí nejen s prosluněným létem, ale i s vánočním obdobím. Pořiďte ji jako exkluzivní dárek svým nejbližším! K dostání je v jedinečných lahvích odkazujících na kvalitu a v luxusní dárkové krabičce.

Více informací najdete na bottlesandstories.cz/konaky-metaxa.