Dobré ráno! Kdo by se nechtěl probudit vůní čerstvých lívanců a domácího džemu?

Dobré ráno! Kdo by se nechtěl probudit vůní čerstvých lívanců a domácího džemu? Zdroj: istcok

Nadýchané lívance bez práce: Tuhle lahodnou snídani zvládne každý!

Máte rádi lívance k snídani, ale ráno se vám je většinou nechce dělat? Tyhle za vás zvládne robot, mixér nebo šlehač. 

Suroviny: 400 g podmáslí, 200 g polohrubé mouky, 2 zarovnané lžičky kypřicího prášku do pečiva, 50 g moučkového cukru, 2 vejce, špetka soli a na servírování šlehačka, maliny, borůvky nebo cokoliv, s čím je máte rádi

Postup:

1. Do robotu, mixéru nebo šlehače vlijte podmáslí, přisypejte mouku, přidejte špetku soli, moučkový cukr, prášek do pečiva, dvě vejce a důkladně přístroj uzavřete.

2. Nechte přístroj chvilku pracovat, aby bylo těsto krásně hladké. Většinou postačí 20 sekund.

3. Zahřejte palačinkovou pánev, pár kapek oleje rozlijte po celém jejím povrchu a přímo z mixovací nádoby lijte na pánev malé množství těsta. Plotýnku nastavte na poloviční výkon.

4. Před každou novou várkou lívanečků přidejte znovu pár kapek oleje. Pak už je jen ozdobte podle vlastní chuti.