...

... Zdroj: archiv

Načerpejte energii na podzim: Mariánské Lázně jsou pro to jako stvořené!

Mariánské Lázně jsou ideálním místem pro relaxační wellness dovolenou nebo prodloužený víkend. 

Vybrané lázeňské hotely Ensana v Mariánských Lázních nabízí možnost užít si wellness pobyt v překrásném prostředí tohoto západočeského lázeňského města. Mariánské Lázně byly televizní stanicí CNN vyhlášeny jako jedno z patnácti nejvíce romantických měst ve střední Evropě, a tak určitě stojí za to je navštívit.

V Mariánských Lázních naleznete nejen čistý vzduch, nespočet parků a lesů a překrásnou přírodu, ale také nekonečné možnosti pro sportovní vyžití od procházek a vyjížděk na kole až po golf na zdejším vyhlášeném královském golfovém hřišti. Neoddělitelně k nim ale hlavně patří přírodní léčebné zdroje a jejich odborné využití, pro které jsou Mariánské Lázně známé po celém světě. Dovolená v Mariánských vám tak umožní spojit příjemné s užitečným.

...
... | Zdroj: archiv

Lázeňské hotely Ensana nabízejí nejrůznější wellness pobyty, a tak si můžete vybrat přesně to, co vám vyhovuje. Vyzkoušejte například procedury, které přinesou detox a ozdravení pro vaše tělo a mysl a skvěle posílí vaši imunitu. Patří mezi ně procedury využívající přírodní CO2, který pochází z přírodního pramene nazvaného Mariin pramen. Jde v pravém smyslu slova o mocné vývěry plynu kysličníku uhličitého (99,7%), který se druhotně rozpouští v mělce obíhající podzemní vodě. Kysličník uhličitý je vulkanického původu, a je tak čistě přírodní.

...
... | Zdroj: archiv

Mariino jezírko s oxygenoterapií

Naprostá rarita v českém lázeňství, kterou si můžete vyzkoušet právě v Mariánských Lázních. Procedura, jejíž kořeny sahají až do roku 1905, je založena na využití speciálního bazénku, kde jste po pás usazeni do přírodního plynu CO2, vyvěrajícího přímo z Mariina pramene. V kombinaci s oxygenoterapií zlepšuje prokrvení těla i saturaci hemoglobinu kyslíkem a má tedy velmi příznivý dopad na regeneraci buněk a zpomalení procesu stárnutí. Video-projekce a další doprovodné relaxační efekty ještě prohloubí váš dobrý pocit.

Plynová injekce s přírodním CO2

Tato procedura je opět specifická pro Mariánské Lázně. Je vám při ní injekcemi aplikován přírodní plyn CO2, který vyvěrá přímo z Mariina pramene. Aplikace tohoto plynu do podkoží v oblasti velkých kloubů a páteře napomáhá s úlevou od bolesti, zlepšuje prokrvení dané oblasti a urychluje hojení.

Suchá plynová lázeň CO2

Další zcela jedinečná procedura, kdy ležíte oblečení ve velkém plastovém pytli, který je utěsněný těsně pod pažemi. Do pytle je vháněn plyn, který se přes oblečení a kůži vstřebává do těla. Zpomaluje tak srdeční aktivitu a snižuje krevní tlak. Procedura také zlepšuje krevní oběh, činnost ledvin a má protizánětlivé účinky. Tento plyn také stimuluje produkci hormonů testosteronu a estradiolu a zlepšuje tak sexuální funkce nebo ulevuje ženám od menopauzálních příznaků.

Minerální koupele s přírodním CO2

Koupel v přírodní minerální vodě s vysokým obsahem CO2, přírodních solí a huminových kyselin. CO2 probublává na vaší kůži a vytváří příjemný šimravý pocit. Opět je kůží vstřebáván do těla, což vede ke zpomalení srdeční aktivity, snížení krevního tlaku. Opakované procedury vedou ke zlepšení fungování krevního oběhu, činnosti srdce a ledvin, pomáhá také se zmírněním stresu a úzkosti. Po koupeli následuje suchý zábal, který zajistí maximální prospěch z procedury pro vaše tělo a mysl.

...
... | Zdroj: archiv

K léčbě dýchacích cest jsou využívány inhalace minerálních vod, ke kterým jsou v případě potřeby přidávány přírodní soli nebo odvary z bylin. Blahodárně působí také sauna, solné jeskyně a minerální koupele s přísadou soli z mrtvého moře. K dovolené patří také možnost nechat se hýčkat, a tak je samozřejmě možné využít i wellness a beauty služby hotelu jako masáže a rituály nebo kosmetická ošetření s pomocí přípravků přírodních značek Pharmos Natur a Comfort Zone. K dispozici je rovněž hotelový bazén, sauny, solná jeskyně a fitness.