Obložené chleby na dva způsoby

Obložené chleby na dva způsoby Zdroj: Alena Hrbková

Na zahradní párty: Obložené chleby se sýrem, krůtím masem a ovocem!

Čerstvé, barevné a nápadité. Takové může být zdravé letní jídlo. Vyzkoušejte třeba obložené chlebíčky s masem nebo sýrem, které dozdobíte letním ovocem. Uvidíte, že na zahradní párty se po nich jen zapráší. 

Obložené chleby na dva způsoby

Ingredience pro 2 osoby:

První varianta:

200 g mletého krůtího masa, 2 jarní cibulky, 1 žloutek, 2 lžíce polotučné hořčice, 2 lžičky olivového oleje, 200 g malin, 50 g čerstvého ananasu, 100 g jablka, snítka tymiánu, sůl, pepř, čerstvá máta, tmavý celozrnný chleba nebo pečivo

Postup: Maso dáme do mísy, přidáme na kostičky nakrájenou mladou cibulku, žloutek, hořčici, tymián, sůl, pepř a promícháme. Tvoříme placky, které upečeme na pečicím papíru v troubě. Ty dáme na chleba a potřeme salsou, kterou jsme udělali z čerstvých malin, na kostičky nakrájeného ananasu, jablka a nasekané máty. Zakápneme olivovým olejem. Můžeme dochutit solí, pepřem a tymiánem.

TIP: Místo krůtího masa můžete použít vepřové.

Druhá varianta:

1 balíček sýra Halloumi, 1 jarní cibulka, 1 lžíce olivového oleje, 100 g ostružin, 50 g borůvek, 20 g rukoly, 20 g směsi salátu s fialovou čekankou nebo řepnými lístky, 1 lžíce krémového balzamika, 2 lžíce medu, tmavý celozrnný chleba nebo pečivo

Postup: Sýr Halloumi ogrilujeme. Na pánvi zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme rozmačkané ostružiny a borůvky, promícháme, zalijeme troškou vody, přidáme lžíci krémového balzamika, med a necháme projít varem. Na pečivo dáme hrst salátu, přidáme grilovaný sýr a vše na závěr zalijeme omáčkou.

TIP: Podobně můžete připravit také salát.

Další zdravé a chutné recepty najdete v knize Velký dietní manuál!

...
... | Zdroj: red