Video placeholde

Na Mlýnku: PetPunk, ostravská kavárna, která spojuje skvělý design, kávu a domácí pečivo

Kavárna a pekárna jsou dva světy, které se v ostravském PetPunku skvěle doplňují. Nabízí zde pouze vymazlené espresso a připraví vám z něj třeba speciální drink Santa Barbara. Podívejte se na video, co jejich signature drink obsahuje, jaké dobroty můžete v PetPunku mít, a nechte se pozvat na kávu do historického centra Ostravy.

Dříve oblíbená kavárna Maryčka v kreativní ostravské čtvrti na Dole Hlubina, dnes kavárna a bistro PetPunk, které najdete v historickém centru. Na novém konceptu vás na první pohled zaujme netradiční interiér plný designových a originálních kousků, kterému vévodí černobílá obrázková zeď.

Domácí moučníky i sendviče

Tahle kavárna ale není jen o designovém interiéru. Je spojením výborné kávy, domácího jídla a čerstvě upečených moučníků. Zajděte si na výborné espresso a dejte si k němu makovou bábovku nebo méně tradiční kokosovou panacottu. V čase snídaně musíte zkusit vyhlášená míchaná vajíčka nebo třípatrový sendvič z domácího toustového chleba. V PetPunku ho připravují klasicky na pánvi, s pořádnou porcí cheddaru, sušenými rajčaty a poctivou majonézou.

Míchaný drink s rumem, tonicem a kávou

Pro tuto ostravskou kavárnu není typický jen bílý králíček v logu, ale i drink Santa Barbara. Ten se skládá z tonicu, kvalitního rumu, mátového sirupu a samozřejmě kávy.

Jak to v designovém PetPunku vypadá a co všechno zde můžete ochutnat, se podívejte ve videu v úvodu článku, kterým vás provede vloger Jaroslav Slámečka.