Video placeholde

Na Mlýnku: Coffee Fusion, kavárna v Brně, která se vrací k tradici

Úžasná atmosféra tradičního kavárenství, prostor pro setkávání všech generací a výběrová káva ze světových pražíren i český Doubleshot. Nahlédněte do brněnské Coffee Fusion, kavárny, kde se snaží o návrat k tradičním hodnotám a kde je káva vždy na prvním místě.

Už sedm let se učí pít Brno výběrovou kávu v Coffee Fusion, útulné kavárně Mistra kávy 2008 — Michala Kocmana. Na mlýnku najdete oblíbený Doubleshot i kávy ze světových pražíren.

Místo, kde se historie snoubí s modernou

Kavárnu s nenápadným vstupem byste mohli snadno minout, v momentě, kdy však vstoupíte dovnitř a vchodové dveře se za vámi zavřou, budete mít pocit, že jste se ocitli v ráji, ať už je vám dvacet nebo šedesát. Klasický interiér s akcenty zelené je poměrně střídmý, rozhodně nepůsobí nijak přeplácaně.

„Hlavní myšlenou našeho konceptu byl návrat k takovému tomu tradičnímu kavárenství. Proto i ten lehký odkaz na vídeňskou kavárnu, až jakoby prvorepublikovou, v moderním hávu,“ vysvětluje Michal Kocman. „Šlo nám hlavně o to, aby naše kavárna plnila funkci společenské místnosti, ve které se mohou potkávat všechny generace,“ dodává.

Domácí dorty, alternativní příprava kávy a žádná wifi

Majitel a zároveň hlavní barista Coffee Fusion je téměř vždy osobně na place a ochotně vám doporučí některou z vždy čerstvě přivezených káv, zodpoví všechny otázky, jak ohledně původu kávy, tak i způsobu přípravy. Ochutnat můžete totiž nejen vymazlené espresso, ale například i chemex, french press nebo osvěžující cold brew.

Nechybí samozřejmě ani nějaké ty dobroty k zakousnutí, těšit se vždy můžete na výběr úžasných domácích dortů, mezi nimiž nemůže chybět legendární čokoládový dort, tvarohový dort s mangem, ale i celá řada populárních cheesecaků, jako je čokoládový s višněmi, jahodový, citronový, s lesními plody a kokosem nebo třeba s pistáciemi.

Podívejte se na video v úvodu článku a navštivte vyhlášenou brněnskou kavárnu Coffee Fusion s vlogerem Jaroslavem Slámečkou.