.

. Zdroj: Orange finance s.r.o.

Mikro půjčky jsou dnes populární v mnoha českých domácnostech

V moderní době je důraz na rychlost poskytování služeb, a to v mnoha oborech. Fronty se nám však nevyhnou vždy a všude, trávíme v nich pořád poměrně dost času. Obecně však platí, že trh s úvěry reaguje na poptávku velmi rychle. Žadatelé se dočkají peněz ještě tentýž den, kdy odeslali formální žádost. Musí však dle legislativních podmínek doložit svůj trvalý příjem, což se obvykle děje předložením výpisu z bankovního konta za poslední čtvrtletí, z nějž pak bude zcela zřejmé, že splácení nebude dělat rodinnému rozpočtu žádné potíže.

Trend dnešní doby - bez ručitele a poplatků

Čekání je opravdu krátké, protože online vyřízení znamená výrazné urychlení veškerých transakcí a vyřízení smluv je vlastně jen formalitou. Klienti nebankovních poskytovatelů krátkodobých půjček také nepotřebují ručitele, čímž by se celý proces ještě o to více prodloužil a možná by ani nedošlo ke schválení žádosti. Mikro půjčky si zakládají na tom, že půjde v zásadě jen o minuty – a že kontaktní formulář pro zájemce je připraven vlastně nonstop, během nočních hodin, státních svátků nebo víkendů. Reakce je rychlá a potěší všechny, kteří na peníze opravdu spěchají. Stačí si jen promyslet, jak velká částka je zrovna zapotřebí a vyplnit kontaktní formulář, jehož vyplnění je snadné i pro ty, kteří nemají s internetem velké uživatelské zkušenosti. Na co si tedy vlastně lze půjčit?

- Finance do další výplaty. Nebo hotovost v době, kdy ještě nemá OSVČ proplacené faktury.

- Nová elektronika, když ta stará už bohužel dosloužila. Účtenky zde nebudete potřebovat.

- Složenky, a to od elektřiny a plynu po mobilní telefon nebo také jakoukoliv jinou záležitost.

Transparentní jednání je cílem každého žadatele

Stačí si zvolit prověřeného poskytovatele, který má na trhu dobrou pověst a klient bude ve správných rukou. Jak takovou firmu poznáme už na první pohled? Podle čeho se orientovat, když hledáte někoho, kdo je opravdu transparentní? České sídlo, dlouholetá historie bez negativních ohlasů klientů, dohledatelné reference napříč světem českého internetu. Půjčka 8000 Kč je pak věcí několika minut, obecně se dá říci, že vyřízení podobných úvěrů je přímo bleskové. V dnešní konkurenci je třeba přesvědčit klienty nejen doplňkovými službami, ale i rychlostí, se kterou přijde reakce.

Peníze ještě dnes – ale půjčujte si s rozvahou

Až k exekučnímu řízení může bohužel dojít cesta nezodpovědného žadatele o půjčku, který výrazně přecenil své reálné ekonomické možnosti. Pokud si berete úvěr, musíte vědět, že vám nezpůsobí problémy – riziko dluhové pasti není radno nějak podceňovat, vše si tedy raději dopředu pečlivě spočítejte. Pokud jde o peníze, je třeba nejvyšší možné míry obezřetnosti, takovou věc snad není třeba dlouze zdůrazňovat.

Ochrana soukromí aneb není důvod se obávat

Pokud jde o osobní data klientů, bude s nimi nakládáno dle platné legislativy a rozhodně nehrozí, že by snad údaje získala nějaká třetí strana. Samotní klienti se rozhodně nemusejí dlouze zpovídat a čekat na odpověď, naopak – vyřízení bude rychlejší, než možná původně čekali, zvláště pokud si touto formou půjčují peníze vůbec poprvé. Krátká žádost, jen minimum osobních údajů, potvrzení o příjmu a další věci, ale rozhodně ne dotazník, ve kterém by bylo nutné dokládat účel půjčky nebo detaily z rodinného života. Nebankovní sektor si zájemce o půjčku neprověřuje tolik, jako ten bankovní. Je tedy zřejmé, že půjčka může být záležitostí několika minut a přijít tedy v pravý čas – důležité však bude, aby si ji každý žadatel také velmi pečlivě promyslel.