.

. Zdroj: dotFOX

Mějte výdaje pod palcem s mobilními aplikacemi. Jaké jsou pro správu financí ty nejlepší?

Jít na nákup a mít prázdnou peněženku, dnes už není problém, řada lidí si dokonce vystačí i s mobilním telefonem. Placení je čím dál snazší. Bohužel jednoduchost s sebou mnohdy nese ztrátu povědomí o vlastním rozpočtu. Jak se nevzdávat pohodlných plateb a zároveň mít stále finance pod kontrolou?

Dnes už si vystačíme s platební kartou a internetovým či mobilním bankovnictvím, netíží nás tak peněženka plná kovových mincí, nepřepočítáváme bankovky v obálce a netrápí nás ani papírové složenky v kuchyni na stole.

Vše řešíme ve většině případů bezkontaktně a online, není tak divu, že snadno ztratíme přehled o svých příjmech a výdajích a že se jednoho dne probudíme s nulou na účtu. Rychlé řešení, jak z nastalé situace, pak představuje úvěr, který sice na krátkou dobu pomůže z finančních potíží, ale rozhodně neposkytne dlouhodobou kontrolu.

Jak neztratit povědomí o rozpočtu a efektivně spravovat finance?

Příjmy a především výdaje si lze hlídat nejrůznějšími způsoby. Někdo využívá mobilní bankovnictví, někdo si vše píše na do excelovské tabulky, někdo na papír a někdo shromažďuje účtenky. Všechna možná řešení jsou účinná, ale rozhodně ne efektivní.

Pokud vám moderní způsob placení není cizí, nevracejte se do starých časů, správu financí svěřte mobilním aplikacím tomu určeným. Ušetří vám čas i peníze, roztřídí účtenky, upozorní na blížící se termíny nejrůznějších plateb a nabídnou celou řadu grafů a tabulek.

Jaké jsou nejlepší mobilní aplikace pro správu osobních financí?

1. Debito

Debito je českou aplikací, která je uživatelům k dispozici zdarma. Umožňuje nahrávání smluv, nejrůznějších dokladů a dokumentů. Upozorňuje na datum splatnosti půjčky, konec pojistné smlouvy, na datum technické kontroly vozidla i na možnost změny mobilního operátora nebo dodavatele energií.

2. Wallet

Aplikaci Wallet lze snadno propojit s některými bankami, běžný účet je tak automaticky synchronizován. Aplikace nabízí řadu chytrých funkcí v podobě plánování výdajů nebo nastavení finančních cílů. Základní verze je k dispozici ke stažení zdarma, za prémiové nástroje je pak účtován menší poplatek.

3. Spendee

Mobilní aplikace Spendee vám pomůže získat dokonalý přehled nad příjmy a výdaji. Je možné ji propojit s bankou, díky tomu není nutné bezhotovostní platby zadávat ručně, vše je automaticky zaevidováno a roztříděno podle štítků. Jako pozitivum je pak vnímána možnost sdílet aplikaci s ostatními členy rodiny.

4. My Budget Book

My Budget Book se řadí mezi placené mobilní aplikace, na druhou stranu získáte stále aktualizované funkce, které pomohou se správou osobních financí. Kromě běžných nástrojů aplikace nabízí virtuální odměny za plnění stanových cílů. Velkou výhodou pak je, že My Budget Book lze používat bez registrace a v offline režimu.