.

. Zdroj: Pexels

.
.
.
.
5
Fotogalerie

Líbánky na Santorini: Tam, kde láska hřeje jako řecké slunce

Jaké by měly být vaše dokonalé líbánky? Plné odpočinku, šumícího moře, báječného jídla a sluncem prohřátých pláží s nekonečně krásnými výhledy? Takové místo známe! A dokonce skrývá ještě mnohem více.

Zavřete oči, chytněte v představě svoji drahou polovičku za ruku a nechte se společně zavát teplým, řeckým větrem až na kouzelné Santorini. Ostrov, kde vaše láska i vášeň nalezne útočiště. Dovolená v Řecku vás náležitě překvapí.

.
. | Zdroj: Shutterstock

Pro milovníky historie

Santorini je jeden z nejjižnějších řeckých ostrovů souostroví Kyklad v Egejském moři, vznikl masivní sopečnou erupcí kolem 16.-17. století před naším letopočtem. Tato dávná událost se dodnes promítá ve výjimečném rázu krajiny ostrova a všudypřítomné stopy starých civilizací nabízejí nevšední podívanou.

Co je na ostrově k mání?

Báječné moře s písčitými plážemi, výtečná řecká gastronomie, ochutnávky místního vína, plavby lodí, půjčovny různých vodních plavidel pro veselejší dny na pláži, potápění, putování za archeologickými nálezy, obdivování malebných uliček, místních domů i kostelíků, příjemné rozpravy se zdejšími lidmi a nezapomeňme na luxusní hotely s nekonečnými bazény a mnoho dalších turistických lákadel … Máme pokračovat? Nebo už je jasné, že týden dovolené bude málo? Pojďme se společně podívat zblízka na to nejlákavější.

Pastva pro oči, kterou na Santorini musíte vidět

Fira, hlavní město Santorini a blízké okolní vesničky Firostefani a Imerovigli

Pokud první obraz, který se vám promítne po vyslovení Santorini, jsou úzké uličky mezi bílými stavbami se dveřmi v královsky modré barvě, tak přesně tady se takových výhledů nabažíte dosyta. Uličkami budete procházet, k tomu vstřebávat vůni z řeckých taveren (kde umí snad kouzlit!) a kochat se výhledy na moře i na sytě růžové ibišky, které vaši cestu lemují. Na mysl člověku v tu chvíli přijde jediné: “My jsme snad v ráji.” A taky že ano! V malém řeckém určitě.

.
. | Zdroj: Shutterstock

Amoudi Bay

Záliv, který je zasazen do útesů vzniklých sopečnou činností, je další místo, které nesmíte minout. Nachází se zde malé rybářské městečko plné taveren, ve kterých vám některou z čerstvých ryb připraví přímo ke stolu s výhledem na moře. Mňam! Vydejte se sem ideálně k večeru, protože na místní západy slunce tu všichni pějí ódy.

Cinekamari

Malebné kino pod širým nebem se skvělým barem při sobě! Uf, tohle je vážně parádní zážitek. A v kombinaci s dobře vybraným filmem máte se svou láskou jistotu vydařeného večera.

Úchvatné pláže, které vás pobídnou k odpočinku

Populární Red Beach

Tato červená pláž se nachází nedaleko městečka Akrotiri a rozhodně patří mezi ty nejoblíbenější na ostrově. Její předností je především netradičně červené zbarvení písku a mohutný skalní útes podél celé pláže, který nabízí nejen jedinečné výhledy, ale i pocit útulnosti ke společnému relaxování.

Klidná pláž Cape Columbo

Soukromější variantu pro užívání si jeden druhého se vám dostane na jedné z nejklidnějších pláží ostrova - Cape Colombo. Uhrane vás místní skalní masiv a neobvykle tmavý písek. Pláž je známá pro nespoutané vlny a větší větrnost. Přirozeně dramatická krajina vás ohromí a klid tohoto místa navodí příjemnou atmosféru pro dvě dobrodružné duše.

Prý nejkrásnější Pláž Vlychada

Mnozí tuto pláž považují za klenot celého ostrova. Na místě se setkáme opět s tmavým pískem v kombinaci s mohutnými vápencovými masivy, které se nad pláží velectěně tyčí. Tento ráz krajiny je pro Santorini tak typický! A právě tady zažijte správný turistický šrumec. Oblíbenost pláže samozřejmě táhne mnoho lidí. Na oplátku vám bude komfort v podobě lehátek a slunečníků pro příjemné lebedění.

Nekonečně dlouhá pláž Perivolos

Nejdelší pláž ostrova se pyšní šedým pískem s malými oblázky a je vyhlášená pro své krásné západy slunce. Projděte se po ní navečer společně ruku v ruce. V kombinaci s přítomnými skalními masivy, které z tohoto místa dělají nevšední romantické útočiště, zažijete možná jeden z nejpěknějších společných večerů právě tady.

.
. | Zdroj: Shutterstock

Kdy se na ostrově ohřejete nejvíce?

Kromě zimních měsíců, pokud toužíte po teplé dovolené s ideální teplotou moře, jsou vhodné Santorini po všechny ostatní roční období. U léta můžete počítat s vyšším návalem turistů, zato nejteplejším mořem. V srpnu až krásných 25 stupňů! Za nás doporučujeme i jarní měsíce, ostrov v tuto dobu zažívá turisticky teprve probouzející se náladu a mnoho jedinečných míst můžete mít doslova jen pro sebe.

Coby kamenem dohodil

Santorini od naší kotliny nejsou naštěstí nijak závratně daleko, z Prahy vzdušnou čarou necelých 1 800 kilometrů. Doba letu z Prahy na Santorini trvá krásné dvě a půl hodiny. A když víte, že vás dělí od úchvatných a sluncem zalitých plážích něco málo přes dvě hodiny, utíká to ještě rychleji. Otestováno! Na ostrově fandíme půjčení auta, které vám dovolí pohybovat se po zajímavých místech (a že jich je!) mnohem rychleji a komfortněji. Na mnoha vyhlášených místech vás čeká i příjemné parkování zdarma.

Kouzelné líbánky na dosah

Už slyšíte tu úchvatnou melodii šumícího moře? Cítíte na těle horké paprsky slunce? A co teprve ten voňavý mořský vzduch při každém vašem nádechu. Pokud jste se příliš zasnili, otevřete oči, realita je vzdálená pouze o jedno spontánní rozhodnutí a několik málo kliknutí. Třeba na rychlém vyhledávači dovolené Skrz.cz. Přesně tyto nečekané nápady totiž končí těmi nejmilejšími životními zážitky. Především, když jste na jejich prožívání dva. Upevněte počátky manželství na ostrově Santorini, tam, kde je lásce přáno.

Nezapomeňte na cestovní pojištění

Nikdo z nás si nechce představit, že by se nám na krásné dovolené mohlo něco stát. Jistota je jistota, a proto si nezapomeňte sjednat cestovní pojištění a předejít tak případným nepříjemnostem.

.
. | Zdroj: Pexels