Video placeholde

Letní festivaly, na které musíte vyrazit do světa. Nudit se nebudete!

Jste fanynka festivalů a léto bez nich si nedokážete představit? Opusťte českou kotlinu a vyrazte do světa. Čeká vás festivalový zážitek, na který nezapomenete. Tak proč nevyrazit právě sem! 

Jestli je nestihnete letos, tak na příští rok si schovejte pár dní dovolené a na jeden z těchto festivalů vyrazte. Čím jsou jiné? Vším. Zažijete netradiční show v opravdu velkém stylu a nekončící módní přehlídku. Co vy víte, třeba vedle vás bude tančit Paris Hilton, Cara Delevingne nebo Rita Ora. Pojďte nasát atmosféru.

Pokračování 2 / 7

1. Festival Glastonbury

Kdy: Právě teď, na konci června, 21.–26. června

Kde: Na britských ostrovech ve městě Pilton

Co se bude dít? Multižánrový festival se koná každoročně už od roku 1970 a vystupovaly zde hvězdy jako U2, Adele, Rolling Stones a další. Jedná se o jedno z největších hudebních setkání, pro nějž není typická jen přehlídka stovek nejlepších kapel, ale také hektolitry bahna, které festival doslova zaplaví – velmi často je totiž doprovázen vydatnými dešti. Nezbytnou výbavou jsou proto bezesporu stylové holinky a pláštěnky. Letos mezi největší hudební taháky patří kapela Radiohead, Foo Fighters nebo zpěvák Ed Sheeren. Jedinými českými zástupci na tomto festivalu byli v roce 2007 Gipsy.cz. Že už ho letos nestihnete? Tak i příští rok se musíte vydat na jiný, neboť je naplánovaná pauza, aby se půda na farmě Worthy Farm v hrabství Somerset po tanečním řádění vzpamatovala.

Pokračování 3 / 7

2. Festival Nova Rock

Kdy: 14.–17. července

Kde: Pár kilometrů od Vídně vedle města Nickelsdorf

Co se bude dít? Rakouský monstrfestival soustřeďující se hlavně na různé odnože rockové a metalové hudby patří k nejnavštěvovanějším zahraničním akcím, na nichž můžete potkat Čechy a Slováky. Každoročně tam vystupují ti nejlepší z nejlepších. Letos navíc po letech přichází System Of A Down, Linkin Park, Green Day, Blink-182, Fatboy Slim, Alter Bridge, Prophets Of Rage, Slayer, Simple Plan… a k tomu všemu ještě David Hasselhoff! Tam musíte být. A co na sebe? Rozhodně drsné tričko, černé s nápisem, a kov, toho není nikdy dost.

Pokračování 4 / 7

3. Festival Flow

Kdy: 11.–13. srpna

Kde: Helsinky

Co se bude dít? Sice je to na chladnějším severu, ale o to víc se můžete rozpálit při tanci. Letos v rytmech Lany Del Rey, Beth Ditto, Franka Oceana a dalších. Kromě hudebního zážitku vás nenechá v klidu ani přehlídka současného výtvarného umění. Nadšení budete i z jídla. Tento festival se pyšní výbornou kuchyní, je zde k dispozici 40 restaurací. Zapomeňte ale na párky a klobásy. Letos je kladen velký důraz na vegetariánské a zdravé pamlsky doplněné o finské a skandinávské speciality. Vybírány jsou prvotřídní potraviny, ale i nádobí. Konečně festivalové stravování na úrovni. A co na sebe? Rozhodně nebuďte za šedou myšku a nebojte se experimentovat.

Pokračování 5 / 7

4. Sziget Festival

Kdy: 9.–16. srpna

Kde: Budapešť, ostrov Óbudai na Dunaji

Co se bude dít? Jeden z největších hudebních festivalů každoročně láká zejména západní Evropany. Pro nás z Čech to vůbec není daleko. Svou notu si tam najde každý, neboť na tomto festivalu je skvělé, že představuje interprety různých žánrů. Pro letošní rok se můžete těšit na P!NK, Kasabian, Ritu Oru, Paula van Dyka a další. Rozhodně stojí za to se stát na 7 dní Szigeťanem a užívat si na ostrově svobody. Z pohodlných kempů se vám nebude chtít domů. Však nemusíte a spojte zábavu s objevováním maďarské metropole. A co na sebe? Rozhodně alespoň troje plavky, vodu budete mít na dosah. Doplňte boho stylem a je z vás královna festivalu.

Pokračování 6 / 7

5. Festival Burning Man

Kdy: 27. srpna – 4. září

Kde: Nevada, USA

Co se bude dít? Na dně vyschlého jezera v nevadské poušti vznikne město Black Rock City, kde je dovoleno vše. Můžete si tu užít divadelní představení, hudební vystoupení, světelné show, můžete meditovat, cvičit jógu a zúčastnit se večírků naháčů. A šedesát tisíc lidí si během týdne užije tu nejdivočejší zábavu. Setkáte se tu s všelijak vyzdobenými auty, návštěvníky v šílených maskách, v sexy divokých a extravagantních kostýmech. Festival v Nevadě si ani jeden rok nenechají ujít Karlie Kloss a Cara Delevingne či Paris Hilton. A proč jméno festivalu Burning man neboli Hořící muž? Protože v závěru festivalu tradičně vzplane obří postava muže, jež dosahuje výšky třiceti metrů. Jedná se o rituál z roku 1986, kdy jakýsi Larry Harvey spálil na sanfranciské pláži dřevěnou sochu muže se psem jako symbolickou tečku za posledním vztahem. Jak se obléci? Co nejextravagantněji, sexy a divoce.

Podívejte se, jak to na festivalu pálí.

Video placeholde

Pokračování 7 / 7

6. Festival Coachella

Kdy: 14.–16. dubna a 21.–23. dubna

Kde: Město Indio, Kalifornie

Co se dělo a bude dít? Sice už je za námi, ale už teď si můžete koupit vstupenky na příští rok. O lístky je takový zájem, že v posledních letech bývají vyprodané za pár hodin. Věřte, je to za chvíli a nechat si ujít největší hudební festival v Americe, který je i největší módní přehlídkou roku, by byla škoda. Pod září kalifornského slunce jste letos mohli tančit na hity Lady Gaga nebo to rozjet na hipsterské trio Moderat. Kdo něco znamená v módním showbyznysu, tak se zde ukáže. Ale i každý mladý Američan od New Yorku po Los Angeles. Na dva týdny se totiž Indio promění v obrovské módní molo. Nenechá si ho ujít Rita Ora, Rihanna ani modelka Kylie Jenner. A jak se obléci?Do boho stylu. Klobouky, třásně, ty největší náušnice a rozevláté šaty.