Skleněný

Skleněný Zdroj: Jessica Kourkounis - © Universal Pictures

Lednové filmové premiéry: Nový Robin Hood i příběh královny Anny!

Rozhodnout, kdo získá Oscara za loňský rok, bude vskutku oříšek. Rok 2018 totiž ovládlo hned několik snímků. A už teď zkraje nového roku to vypadá, že filmový fanoušek rozhodně nepřijde zkrátka ani letos. Vybrali jsme pro vás lednové filmové premiéry různých žánrů, které vás doslova přišpendlí k filmovému plátnu!

Film: Robin Hood

Premiéra: 10. ledna

Žánr: Dobrodružný

Režie: Otto Bathurst

Známý hrdina Robin Hood se vrací na filmová plátna. Tentokrát v podání stále oblíbenějšího Tarona Egertona, který se zhostil role válkou zoceleného bojovníka na výbornou. Robin Hood společně se svým maurským přítelem Malým Johnem, kterého hraje Jamie Foxx, povstane proti zkorumpované britské vládě. Těšte se na 117 minut plných perfektní bojovné choreografie i na romantickou zápletku.

Robin Hood
Robin Hood | Zdroj: Larry Horricks

Film: Skleněný

Premiéra: 17. ledna

Žánr: Mysteriózní thriller

Režie: M. Night Shyamalan

Takto skvěle herecky obsazený snímek a hned na začátku roku! Ve filmu inspirovaném komiksem uvidíte v hlavních rolích Samuela L. Jacksona, Bruce Willise, Jamese McAvoye nebo třeba Sarah Paulson. Snímek Skleněný spojuje dva úspěšné filmy. Jedním z nich je Vyvolený z roku 2000, kde Bruce Willis zahrál "vyvoleného" Davida Dunna a Samuel L. Jackson tajemného cizince Eliaha Price, známého jako Pan Skleněný. Druhým filmem je Rozpolcený z roku 2016, kde James McAvoy bravurně ztvárnil Kevina Wendella Crumba, ve kterém se skrývá 24 různých osobností. Když se tahle trojice podivínů spojí, vznikne neuvěřitelná podívaná!

Skleněný
Skleněný | Zdroj: Jessica Kourkounis - © Universal Pictures

Film: Psí domov

Premiéra: 24. ledna

Žánr: Rodinný

Režie: Charles Martin Smith

V lednu nebude chybět ani roztomilé psí dobrodružství pro celou rodinu. Film Psí domov od autora Psího poslání je o fence Belle, která se ocitne 600 km od svého celoživotního páníčka. Pouto k němu je ovšem tak silné, že se Bella rozhodne vrátit domů, ať to stojí cokoliv. Cestou za svým páníčkem zažije spoustu dobrodružství, ale i nebezpečí, pozná nástrahy velkoměsta a najde nové přátele.

Psí domov
Psí domov | Zdroj: imdb.com

Film: Favoritka

Premiéra: 24. ledna

Žánr: Historické drama

Režie: Yorgos Lanthimos

Je začátek 18. století a Velké Británii vládne královna Anna (Olivia Colman), která není příliš vzdělaná, je plachá a také vážně nemocná. Její jedinou oporou je lady Sarah (Rachel Weisz). Jejich přátelský vztah brzy přeroste v něco víc. Sarah se tak dostane do nejvyšších kruhů britské aristokracie a radí královně, jak vládnout. Svou pozici si střeží a nikomu nedovolí, aby královnu ovlivnil. Podcení však svou mladší sestřenici Abigail (Emma Stone), která po rodinném bankrotu přijela ke královně prosit o místo služebné. Jenže ctižádostivá Abigail si brzy získá královninu přízeň, zatímco Sarah o ni postupně přichází. A to rozhodně nemůže nechat jen tak!

Favoritka
Favoritka | Zdroj: Yorgos Lanthimos - © 2018 - Fox Searchlight

Film: Úniková hra

Premiéra: 31. ledna

Žánr: Mysteriózní thriller

Režie: Adam Robitel

Kdo propadl fenoménu únikovek, možná už po shlédnutí tohoto filmu na žádnou nepůjde. Ve snímku přijme šest lidí zajímavou výzvu zúčastnit se speciální únikové hry, a soutěžit tak o milion dolarů, jenže brzy zjistí, že něco je špatně. Cesta ven totiž zřejmě neexistuje, a místo zábavy si tak takhle partička užije boj o holý život.

Úniková hra
Úniková hra | Zdroj: © 2018 - Sony Pictures

Film: Ticho před bouří

Premiéra: 31. ledna

Žánr: Drama

Režie: Steven Knight

Napínavé drama plné lží a tajemství je dalším trhákem letošního podzimu. V hlavních rolích se představí Matthew McConaughey a Anne Hathaway. Baker (Matthew McConaughey) utekl před svým životem na exotický ostrov, kde se živí jako rybářský průvodce. Má svou vlastní loď, domek, milenku a volný čas tráví nejraději v baru. Tahle idylka ovšem skončí s příjezdem jeho bývalé manželky Karen (Anne Hathaway). Ta poprosí Bakera, aby zabil jejího současného násilnického manžela, který ohrožuje nejen ji, ale i Bakerova syna. Slíbí mu odměnu v podobě milionu dolarů, když jejího manžela odveze na lodi na projížďku a na širém moři ho hodí mezi žraloky. Co bude následovat?

...
... | Zdroj: GRAHAM BARTHOLOMEW - © 2017