Buřty na pivě

Buřty na pivě Zdroj: Ondřej Košík, food styling: Štěpán Vašák

Lahodné buřty na pivě: Vyzkoušejte úžasný recept podle časopisu F.O.O.D

Jsme pivní srdcaři. Aby také ne. Chmel pěstujeme od 8. století a na poctivé pivo k nám jezdí celý svět. Výborně si z něj uvaříme. A pak také popojedem...

4 porce, příprava: 45 minut

Budete potřebovat:

8 špekáčků

2 lžíce hořčice

3 červené cibule

200 g anglické slaniny vcelku

1 lžíci sádla

2 stroužky česneku

2 chilli papričky

1 lžičku sladké papriky

400 g loupaných rajčat

sůl a pepř

250 ml černého piva

Postup:

Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte. Potřete hořčicí a poklaďte plátky cibule a slaniny. V pekáčku na rozehřátém sádle orestujte zbylou slaninu a cibuli, přidejte nasekaný česnek, nakrájené chilli papričky, sladkou papriku, zbytek hořčice a rajčata.

Vše orestujte. Vložte buřty, osolte, opepřete a zalijte pivem. Přiklopte a v troubě rozehřáté na 200 stupňů Celsia pečte 15 minut. Po 15 minutách odklopte a 15 minut dopékejte.

Více receptů, nejen z piva, najdete v aktuálním čísle časopisu F.O.O.D.