Parádní pochoutka pro malé i velké – to jsou kuřecí řízečky obalené ve strouhance z toastového chleba, mandlí a petrželky. Už při smažení krásně voní, takže se všem strávníkům budou sbíhat sliny.
Suroviny: 750 g kuřecích prsou, 8 plátků toastového chleba, 1 hrst hladkolisté petržele + pár lístků na ozdobu, 2 lžíce mandlových lupínků, hladká mouka na obalení, 2 ks vajec, slunečnicový olej, sůl a bramborová kaše k podávání
Postup:
1. Kuřecí maso nakrájejte na menší plátky, lehce naklepejte a osolte.
2. Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Toastový chléb nakrájejte na kostičky a 10 minut je pečte. Pak je nahrubo rozmixujte na strouhanku. Promíchejte ji s jemně nasekanou petrželí a plátky mandlí.
3. Maso obalte v mouce, pak ve vyšlehaných vejcích a nakonec v bylinkové strouhance.
4. Na pánvi rozehřejte olej a na mírném plameni smažte řízečky. Podávejte je s bramborovou kaší.