Petr Čech Sport

Petr Čech Sport Zdroj: Petr Čech Sport

Petr Čech Sport
2
Fotogalerie

Krkonoše a kolo? Jde to k sobě, a skvěle!

Když se řekne Vrchlabí nebo Špindlerův Mlýn, určitě si nejdřív představíte nejoblíbenější české hory, sníh, skiareály a nádhernou zimní lyžovačku. Po Krakonošově zahrádce se ale můžete projet nejen na prkýnkách a snowboardu, ale teď na jaře a v létě také v sedle kola. Zkuste to třeba v rámci 6. dílu seriálu Kolo pro život 22. června!

Vrchlabí – Špindl Tour ŠKODA AUTO přichystala pro všechny amatérské cyklistky a cyklisty kromě nádherných závodních tras a dětských závodů také unikátní nezávodní vyjížďku, tzv. Family jízdu, jejíž součástí je výjezd do nejvyšších partií Krkonoš lanovkou i s kolem, kamarádkami nebo celou rodinou. Bez úmorných kilometrů šlapání do kopce se vám naskytne příležitost užít si shůry neopakovatelné výhledy do chráněných oblastí Krkonošského národního parku a na panorama našich nejvyšších hor. Cesta nazpět do zázemí už půjde jako po másle v sedle horského kola, vede totiž jenom po rovině a z kopce dolů… Bikerky, které nasedají na kolo pravidelně a cítí se na víc, určitě zvolí jednu ze závodních tras na 35 nebo 50 km.

Moderní technologie nám ženám v mnohém usnadňují život, mimo jiné i ten pracovní. Většina z nás tráví pracovní den usazena před monitorem počítače, odkud vyřizujeme všechny své povinnosti. Daní za naše pohodlí je ale zvýšené riziko různých nemocí a neduhů. Ideálním způsobem, jak vykompenzovat negativní dopady sedavého zaměstnání na naše zdraví a udržet se v dobré fyzické i psychické kondici je sport. A speciálně cyklistika, která je vhodná pro všechny věkové a výkonnostní kategorie patří u nás mezi nejoblíbenější volnočasové aktivity. Jízdu na kole už známe od dětských let, není tak náročná jako jiné druhy sportu, kromě kola a helmy k ní nepotřebujeme nic dalšího. Navíc dnešní nabídka v obchodech umožňuje bez vyhazování horentních částek hezky a pohodlně se na kolo obléci a vypadat šik i za jízdy.

Zkuste o víkendu něco nového, přijeďte předposlední červnovou sobotu na letiště ve Vrchlabí s kamarádkou, partnerem nebo celou rodinou, přihlaste se na některou z tras a ukažte Krakonošovi, jak vám to na kole prospívá a sluší.

Více informací o všech akcích letošního 20. ročníku seriálu Kolo pro život najdete ZDE.