Obrázky, které kreslíme při poradách nebo telefonování, nejsou bezcenné.

Obrázky, které kreslíme při poradách nebo telefonování, nejsou bezcenné. Zdroj: Shutterstock

Kreslíte si, když telefonujete? Tohle obrázky říkají o vaší duši

Slunce, kytky, domky, obličeje a hromada spirál, které malujeme na kus papíru během nudného telefonátu nebo porady, nejsou jen bezcennou čmáranicí. 

Podívejte se, co vypovídají o vašem charakteru, stavu mysli a pohledu na okolí.

Květy a stromy. Malé kytičky zpravidla malují ženy. Stromy jsou spíše mužskou doménou. Vždy jde ale o jedince, kteří mají harmonickou duši. Jsou oblíbení a srdečně vítaní. Jsou spolehliví, vyzařují klid a pohodu i bezpečí a jistotu. Většinou mají velmi silný vztah k přírodě.

Obličeje, oči, nohy a další části těla kreslí lidé, kteří jsou otevření a kamarádští. S lidmi jednají zpříma. Mají rádi důvěrné chvilky. Pokud se kresby příliš zaměřují na detaily, pozor, jde o puntičkáře.

Spirály a kličky kreslí spíše ženy. Pokud je kreslí muž, bývá velice citlivé povahy. Tito lidé se snaží vyhnout konfliktům. Působí sice křehce, ale vnitřně bývají velice silní a rozhodní. Levotočivé spirály malují prý ti, kteří se často ohlíží zpět a mají bohatou fantazii. Doprava točí spirály pokrokové podnikavé typy.

Pokračování 2 / 3

Geometrické tvary obvykle malují lidé, kteří jsou prakticky založení. Pokud se na obrázku objevují kruhy a kola, jsou právě nejistí a cítí se v pasti. Kreslí-li trojúhelníky, pak čekají na příležitost něco dokázat. Čtverce a obdélníky jsou údajně dílem akčních, samostatných, mnohdy až agresivních osob, které se ovšem umí bít jak za své názory, tak i za druhé.

Domky a plot kreslí ti, kteří mají starosti a obvykle si je nepřipouštějí. Vyjadřují tím jakousi touhu řešení nalézt a uspíšit. Touží po pocitu bezpečí, jistotě a možnosti se o někoho opřít. Ve čtyřech stěnách hledají ochranu před vnějším světem a ztracenou rovnováhu. Dům je symbolem osobnosti, kterou plot chrání před nebezpečím.

Linky a mřížky rádi črtají do bloku lidé, kteří potřebují řád, logiku a ctí pravidla. Chtějí mít všechno jasné a srovnané. Požadují to i od ostatních. Mohou být i pedantští. O problémech nediskutují, ale rovnou je řeší.

Pokračování 3 / 3

Slunce, měsíc, hvězdy znamenají touhu stát na výsluní. Tito lidé touží mít moc, slávu a uznání okolí. Zpravidla nehledí napravo ani nalevo. Stoupají vzhůru a každý, kdo by jim stál v cestě, by se mohl se zlou potázat. Mají svůj cíl a jdou si za ním bez ohledu na ostatní.

Jména a příjmení trénují lidé, kteří jsou rádi středem pozornosti. Zajímá je, co se o nich povídá. Často mívají problém s vlastní hodnotou a neustále si něco dokazují.

Srdíčka kreslí většinou lidé čerstvě zamilovaní. Lidé, kteří si je malují z dlouhé chvíle, patří mezi dobré posluchače. Mají také často tendenci přehánět.

Zvířata ukazují na člověka, který je velice citlivý a dokáže se dobře vžít do pocitů druhých. Má silný ochranitelský instinkt, rád pečuje o ostatní. Chrání a bojuje především za slabší. Jeho přirozenou součástí osobnosti je pomáhat.