.

. Zdroj: Shutterstock

Krabičková dieta. Hubněte tím, že jíte

Diety jsou součástí života mnoha žen a často s sebou nesou psychické trápení a zdravotní rizika. K jídlu je potřeba mít zdravý vztah. Co byste řekla na to, že se můžete k ideální postavě projíst? S krabičkovou dietou hubnete tím, že jíte. V čem tkví její kouzlo?

Naše tělo je neskutečný mechanismus a dokážeme s ním zázraky. Tělu musíme umět naslouchat a rozumět jeho fungování. Energii tělu dodáváme prostřednictvím potravy. Při nastavení správného jídelníčku, což představuje zdravou, vyváženou a pestrou stravu v pravidelných porcích, se vám vaše tělo zaručeně odmění. „Mnoho žen dělá chybu tím, že si vytváří k jídlu negativní přístup, který může končit až mentální poruchou příjmu potravy. Bezmyšlenkovité omezení příjmu potravy vede ke snížení hodnoty bazálního metabolismu (BMR) a poklesu svalové hmoty. BMR je hodnota energie, kterou vaše tělo potřebuje k životu, čím vyšší tato hodnota je, tím vyšší si můžete dopřát energetický příjem. BMR se snižuje věkem a ztrátou svalové hmoty, naopak se zvyšuje díky kardiovaskulárnímu cvičení a nárůstu svalové hmoty. Kombinací cvičení a optimálně nastaveného jídelníčku docílíte dlouhodobě udržitelného zdravého a štíhlého těla,“ říká výživová specialistka Mgr. Kateřina Šimková ze Zdravého stravování.

.
. | Zdroj: Shutterstock

Kalorie i živiny pod kontrolou

Krabičková dieta představuje výhodu v tom, že máte jídlo zcela pod kontrolou, a to díky pravidelným a vyváženým porcím. Krabičky si můžete připravovat buď sami, nebo je můžete objednat od profesionálů. Odpadne vám tak starost s nákupem, sestavením jídelníčku, počítáním kalorií a vařením. Pokud se rozhodnete zkusit krabičkové stravování vybírejte dodavatele krabiček pečlivě a zodpovědně. „Jídelníček by měl být sestavován nutričními specialisty a zohledňovat vaše specifické potřeby, proto u nás klienti najdou tým nutričních specialistů, kteří jsou jim k dispozici na telefonu i na pobočkách našich poraden. Klienti tak mohou projít individuální konzultací a měřením, aby jim byl zodpovědně doporučen nejvhodnější program s optimálním energetickým příjmem,“ zmiňuje Mgr. Kateřina Šimková ze Zdravého stravování. A na co ještě při výběru nezapomenout? Zaměřte se na pestrost jídel a shlédněte vzorové jídelníčky či reakce lidí na jejich sociálních sítích. Není na škodu i službu vyzkoušet nejprve na pár dní. Jen tak si uděláte osobní zkušenost a nekoupíte zajíce v pytli.