Tajný život stromů, 279 Kč, Kazda

Tajný život stromů, 279 Kč, Kazda Zdroj: archiv firem

Jsem tady, přírodo
Umění přirozeného domova, 279 Kč, Knižní klub
Vaříme podle herbáře č.2, 379 Kč, Martinus
Naboso - 50 důvodů, proč zout boty, 349 Kč, Naboso.cz
Tajné síly přírody a člověka, 340 Kč, Kosmas
6
Fotogalerie

Knihy, které vás propojí s přírodou. Začtěte se do jejich listů

Na podzim přírodu vnímáme velmi intenzivně. Čerpáme energii z barev, vyrábíme, louhujeme, sušíme. Je vám to málo? Není nic lehčího než se začíst do knížek, které vám o přírodě řeknou ještě víc.

Ať už se rozhodnete trávit v přírodě více času při relaxaci a procházkách nebo více věřit přírodní medicíně a jejím léčivým účinkům, je potřeba vědět, čeho a co si z ní vzít. Příroda vám o vás může říci hodně, dokáže rozehřát vaše studené nohy, zklidnit rozbouřené srdce a navodit vám pocity, které ve městě s panely a kameny nezažijete. Vyberte si, co vás zajímá, a čtěte.

Pokračování 2 / 6

Umění přirozeného domova – Rebecca Sullivanová

Umění přirozeného domova, 279 Kč, Knižní klub
Umění přirozeného domova, 279 Kč, Knižní klub | Zdroj: archiv firem

Když se někdo jako Rebecca zajímá o přírodu, zemědělství, potraviny, je učitelkou, podnikatelkou a aktivistkou, jediné a nejlepší, co z toho může vzejít, je dobrá kniha, která vás propojí s přírodou v oblasti vaření, kosmetiky, výroby vlastních mýdel a jiných přírodních produktů.

Dnes si víc než kdy dřív ceníme zdraví a pohody a velký důraz klademe na slova „přírodní“ a „přirozený“. Pro mnohé z nás to ale začíná a končí u toho, co jíme a pijeme. Pokud však opravdu chceme dosáhnout přirozeného životního stylu a optimálního zdraví, je třeba zvolit ucelenější přístup. A o tom je tato kniha – přináší náměty a recepty na přírodní (a přirozené) produkty pro celý dům, od kuchyňské spíže po úklid skříněk, od vaší taštičky na kosmetiku po lékárničku (a dokonce i pár nápadů na výrobu úžasných přírodních nápojů).

V knize této australské spisovatelky najdete rady a praktické návody, jak vrátit přírodu a přirozenost do své domácnosti, kosmetické taštičky i na talíř. Je libo vyrobit si vlastní řasenku?

V knihkupectvích ji seženete za 349 Kč, jako člen Knižního klubu ji můžete mít už za 274 korun.

Pokračování 3 / 6

Naboso – 50 důvodů, proč zout boty – Daniel Howell

Jediné, po čem toužíte, je víc přírodu cítit. Nejen konzumovat to, co nám dá, ale opravdu ji vnímat. Skvělým způsobem je stoupnout si pevně nohama na zem a jít bosá. A proto se zouvá čím dál víc lidí, a to nejen v létě.

Naboso - 50 důvodů, proč zout boty, 349 Kč, Naboso.cz
Naboso - 50 důvodů, proč zout boty, 349 Kč, Naboso.cz | Zdroj: archiv firem

Většina z nás si úlevně oddychne, když si sundá boty. Je to nádherný pocit. Doktor Daniel Howell nám ve své knize ukazuje, že nejde jen o příjemný pocit, ale že to prospívá i našemu zdraví a životu. Výzkum prokázal, že chůze nebo běh naboso pomáhají nejen našim nohám, ale celému tělu a duši. Boty jsou příčinou mnoha zdravotních problémů, bolestmi chodidel, zad a hlavy počínaje přes poruchy spánku a soustředění až po časté chřipky, infekce nebo syndrom vyhoření. Daniel Howell představuje padesát tipů a praktických rad pro lepší život bez bot.Osvoboďte své nohy i život z těsného sevření: Zažijete pocit štěstí, svobody a těsného splynutí s přírodou.

Pokračování 4 / 6

Vaříme podle herbáře č. 2 – Kateřina Winterová a Linda Rybová

Jedničku už jste celou zapatlala, jak jste vařila a zavařovala. Vše pěkně v bio stylu, přírodně a podle starých receptů, objevila jste nové potraviny a hlavně recepty, co vše lze. A můžete v tom pokračovat. Známé dámy Linda Rybová a Kateřina Winterová vám tyto recepty, práci s bylinkami a význam tradic osvětlily už na televizní obrazovce, teď mají i další knižní podobu. Tak hurá míchat a bublat lektvary.

Vaříme podle herbáře č.2, 379 Kč, Martinus
Vaříme podle herbáře č.2, 379 Kč, Martinus | Zdroj: archiv firem

Ve druhém dílu knihy se autorky opět zaměřují na kvalitní, ale přitom dostupné přírodní suroviny a vyhledávají dávné, pozapomenuté receptury, aby z nich poskládaly zdravý jídelníček pro celou rodinu. Nápadité recepty, sladěné kombinace ingrediencí a mnohdy až překvapivě snadná příprava. To vše Kateřina s Lindou předvádějí v pokračování pořadu Herbář, to vše si můžete vyzkoušet podle této knihy. A to i v zimě, pokud jste stejně jako ony pamatovali na zavařování a uskladňování. Autorky nezapomínají ani na rady, jak posilovat organismus při nachlazení, čím si dodávat neutuchající energii, jak léčit nervy a vysoký tlak a co zabírá na spaní. Vybraly také několik tipů pro vegany a vegetariány a na závěr prozradí, jaké lahůdky chystají rodině o vánočních svátcích a na Nový rok.

Pokračování 5 / 6

Tajné síly přírody a člověka – Karel Weinfurter

Jste duchovně založený člověk, pracujete s intuicí, nasloucháte svým pocitům, tak to pro vás nebude těžké naslouchat i přírodě, která rozhodně má co říct.

Tajné síly přírody a člověka, 340 Kč, Kosmas
Tajné síly přírody a člověka, 340 Kč, Kosmas | Zdroj: archiv firem

Autor Karel Weinfurter si dal za cíl ukázat okultní nauky celkově přehledně. Chce jen podat jakýsi ucelený obraz dnešního hnutí okultního, které se šíří po celém světě s úžasnou silou a které je dnes činitelem, jehož si musí všimnout každý člověk, který se chce zvát vzdělancem. Poněvadž, jak známo, také u nás bylo v posledních letech náboženství všech církví značně otřeseno, poněvadž i k nám se hrnou za všech stran různé ty sekty a nauky a formy náboženské, aby zatlačily na vše staré, a protože okultismus v jistých vrstvách stává se jakousi náhražkou náboženství, je nutno pohlédnout věcem bez předsudků a zpříma do tváře a říci si: "Kde jsme? Stojíme před ohromným převratem vědeckého nazírání a duševního vývoje lidstva, nebo je vše to pouhou chimérou, která se za několik let rozplyne jako mlha? Stane se okultismus základem k novému životu ve vědě i v morálce, nebo je vše fantasií a klamem, které svádí jen lidi chabého rozumu a zlomené vůle ke groteskním názorům a bludným představám, vedoucím dost často ke zjevům chorobným?" Odpověď na tyto otázky najdete v knize a v sobě.

Pokračování 6 / 6

Tajný život stromů – Peter Wohlleben

Německý bestseller Tajný život stromů se již dlouhou dobu drží na žebříčku nejprodávanějších knih a získává si nadšené čtenáře ve stále více zemích. Zajímá vás, proč pořád tak zíráte na ten obrovský dub před vaším domem? Proč milujete procházky v lese?

Tajný život stromů, 279 Kč, Kazda
Tajný život stromů, 279 Kč, Kazda | Zdroj: archiv firem

Les je pro mnohé z nás vytouženým místem odpočinku. Je synonymem ticha a nedotčené přírody. Renomovaný lesník Peter Wohlleben nám dává nahlédnout do skrytého života stromů a odhaluje nečekané skutečnosti: Stromy mají paměť, předávají si informace, pociťují bolesti, dokonce mohou dostat úpal a časem se jim tvoří vrásky. Mnohé stromy, jako například duby, spolu navzájem komunikují prostřednictvím vonných látek. V okamžiku, kdy je některý ze stromů napaden hmyzem, vysílá vůně jako signály a všechny stromy v okolí upozorní na nebezpečí.