Margret Atwoodová, 399 Kč

Margret Atwoodová, 399 Kč Zdroj: Archiv OneHotBook

Andy Weir - Artemis, 339 Kč
Tereza Dočkalová
Margret Atwoodová  a Zuzana  Kajnarová
Kubarová, Plesl, Trojan
Josef Čapek - Povídání o pejskovi a kočičce, 399 Kč
9
Fotogalerie

Knihy, které si s chutí poslechnete. Vyberte si Stephena Kinga, Příběh služebnice nebo českou klasiku

Proč je poslouchat, když je lepší číst? Možná proto, že vám to nedovolí čas, nad knihou usínáte po prvních stránkách nebo nechcete tak tlustou knihu tahat celý den v kabelce. Ale poslouchat můžete v dlouhých kolonách na cestách z práce a do práce, při vaření či úklidu nebo jen ve chvílích odpočinku. Knihám zůstaňte věrní, ale vyzkoušejte mluvené slovo. Zalíbí se vám.

Představovat si můžete stejně, přemýšlet nad jednáním postav, významem či odkazem zrovna tak a díky skvěle namluveným knihám možná prožijete děj ještě intenzivněji. Jen pozor na poslech u vaření, máme vyzkoušeno, že přesolíte, připálíte nebo ani nezačnete vařit. Mrkněte na novinky v audioknihách a pak už vybírejte dle své chuti.

Něco, co čtou teď úplně všichni: Margaret Atwoodová – Příběh služebnice

Namluvili: Zuzana Kajnarová, Martin Myšička a další

Ukázka ZDE

Margret Atwoodová, 399 Kč
Margret Atwoodová, 399 Kč | Zdroj: Archiv OneHotBook

Dystopická vize ukazuje budoucnost USA, které se proměnily v totalitní republiku Gileádu, potýkající se s ekologickými katastrofami a ztrátou plodnosti. Vypravěčka je jednou z žen, které ještě mohou mít děti a stávají se „služebnicemi“ velitelů nucenými k sexuálnímu otroctví.

Margret Atwoodová  a Zuzana  Kajnarová
Margret Atwoodová a Zuzana Kajnarová | Zdroj: Archiv OneHotBook

Čím vás osobně Příběh služebnice oslovil?

„Ten příběh je takový zlý sen. Zároveň se ale z toho snu nechcete probudit, protože vás vlastně zajímá. Když jsem knížku četla, byla jsem vždycky ráda, když jsem ji odložila, protože jsem se zase vrátila do vlastní životní reality a uvědomila si, jak krásně si vlastně žiju. To je na té knize velmi cenné. Jsou v ní jasné odkazy na náboženský fanatismus a na totalitní režimy vůbec, ale pokud si teorie propojíte s nějakým konkrétním příběhem, je to pro vás náhle osobní, skutečnější. Dovedete si to daleko lépe představit, dokážete to prožít. Ze školy sice víte, jak totalitní režimy fungují a že je to hrozné, ale najednou se vás to dotkne. Je to opravdu jak noční můra,“ vysvětluje pocity z knihy Zuzana Kajnarová.

Pokračování 2 / 4

Něco od autora slavného Marťana: Andy Weira – Artemis

Namluvili: Tereza Dočkalová a Marek Lambor

Ukázka ZDE

Andy Weir - Artemis, 339 Kč
Andy Weir - Artemis, 339 Kč | Zdroj: Archiv OneHotBook

Poslední román amerického spisovatele Andyho Weira, autora bestselleru Marťan, je i v audioverzi. A o čem Artemis je? Napínavá noir kriminálka vypráví o kurýrce Jazz Bašarové, jež má po malých pašeráckých zakázkách konečně šanci si pořádně vydělat. Zaplete se však do vysoké hry, v níž jde o ovládnutí Artemidy, jediného města na Měsíci. A kterou by nemusela přežít…

Tereza Dočkalová
Tereza Dočkalová | Zdroj: Archiv OneHotBook

„Bavila mě drzost a ráznost hlavní postavy. Těžké pro mě naopak bylo umět si ve fantazii vytvořit místo pro dlouhé technické popisy způsobu, jak vyřadit na dálku ovládané bagry těžící na Měsíci,“ prozrazuje interpretka Tereza Dočkalová, která se v nahrávce stala hlasem protagonistky, z jejíhož pohledu je příběh vyprávěn.

Pokračování 3 / 4

Něco od mistra napětí: Stephen King – Pan Mercedes

Namluvili: Jan Kanyza a Kajetán Písařovic

Ukázka ZDE

První díl krimi trilogie proslulého mistra napětí Stephena Kinga Pan Mercedes, v knižní podobě pokračující romány Právo nálezce a Konec hlídky. Podle románu vznikl také televizní seriál s Brendanem Gleesonem a Harrym Treadawayem v hlavních rolích, jehož druhá řada měla premiéru v srpnu letošního roku.

Stephen King - Pan Mercedes, 399 Kč
Stephen King - Pan Mercedes, 399 Kč | Zdroj: Archiv OneHotBook

Na masakr před pracovní agenturou, kdy maskovaný řidič v ukradeném mercedesu úmyslně najel do fronty nezaměstnaných, nikdo hned tak nezapomene. Často na něj myslí i detektiv ve výslužbě Bill Hodges, který musel při odchodu do důchodu odložený případ předat svým kolegům. Když ale dostane vychloubačný dopis, jehož pisatel se k vraždám přiznává, nechá se vyprovokovat, aby se vrátil k nedokončenému pátrání. Doufá, že se mu podaří zabránit ještě horšímu krveprolití, ale netuší, co ho to bude stát…

Jan Kanyza
Jan Kanyza | Zdroj: Archiv OneHotBook

„Audioknihou Pan Mercedes otevíráme třídílnou sérii s detektivem ve výslužbě Billem Hodgesem. Hledali jsme neotřelé obsazení, dostatečně charismatického narátora, který díky možnostem audio zpracování dodá psanému textu další rovinu a osobitým způsobem oživí všechny tři příběhy v uších posluchačů. Jan Kanyza všechny tyto aspekty naplňuje a v mnohém překračuje. V roli ‘ujetého šílenceʼ mu pak zdatně sekunduje Kajetán Písařovic, který přispívá k větší dynamice a plastičnosti vyprávění,“ uvedl Martin Pilař, ředitel vydavatelství OneHotBook.

Pokračování 4 / 4

Něco od klasika: Josef Čapek - Povídání o pejskovi a kočičce

Namluvili: herci Dejvického divadla

Josef Čapek - Povídání o pejskovi a kočičce, 399 Kč
Josef Čapek - Povídání o pejskovi a kočičce, 399 Kč | Zdroj: Archiv OneHotBook

Novou interpretaci několika generacemi milovaných pohádek Josefa Čapka o svérázném soužití oblíbených zvířátek oživili herci z DEJVICKÉHO DIVADLA. Text zůstal zachován v původní podobě, takže nechybí postava vypravěče, jímž se stal Ivan Trojan, part pejska si užil Jaroslav Plesl, v kočičku se proměnila Veronika Khek Kubařová a v ostatních rolích účinkují i další členové dejvického souboru.

„Zkrátka to děláme my z Dejvického divadla teď v roce 2018 a snad to uděláme tak, že to současné děti zaujme a s nimi eventuálně i nějaké dospělé. A o to smysluplnější to pro mě bude. Ale nikdy nevíte, jak co dopadne, a určitě ani Čapek nebo Höger tenkrát netušili, jak bude knížka jednou slavná a nestárnoucí,“ říká Ivan Trojan

Kubarová, Plesl, Trojan
Kubarová, Plesl, Trojan | Zdroj: Archiv OneHotBook