Klasika, která nezklame: Upečte si bublaninu s jahodami a rebarborou | Ženy.cz
 


Klasika, která nezklame: Upečte si bublaninu s jahodami a rebarborou

5. května 2021 • 06:00
Bublanina s ovocem je nenáročná pečicí klasika • Foto: iStock

Existuje v českém pečení nějaký víc pohodový recept? Rozhodně ne, bublanina je náš nejoblíbenější evergreen, který budete mít hotový raz dva.

Ingredience pro menší plech (cca 24 x 32 cm):

800 g jahod nebo rebarbory, 250 g polohrubé mouky, 150 g cukru krystalu, 125 g rozpuštěného másla, 125 ml smetany, 3 vejce, 6 g kypřicího prášku, máslo a hrubá mouka na vymazání formy

Postup:

1. Troubu rozehřejte na 180 °C. Máslo rozpusťte a nechte mírně vychladnout. Rebarboru nakrájejte. V případě jahod je očistěte, zbavte stopek a rozkrojte napůl.

2. Mouku prosijte do mísy a promíchejte s kypřicím práškem a špetkou soli. Plech na pečení vymažte máslem a vysypte hrubou moukou (popř. krupicí, strouhankou).

3. Vejce rozšlehejte v míse s cukrem, dokud nezesvětlají. Přidejte smetanu s moukou a opatrně rozmíchejte. Úplně nakonec tenkým pramínkem zašlehejte i rozpuštěné máslo.

4. Připravené těsto vylijte na vysypaný plech. Přidejte ovoce a dejte péct do trouby asi 25 až 30 minut.

Hotovo!

 

 

Autor: redakce Ženy.cz
Jdi na homepage Zpět na začátek

Horoskopy