.

. Zdroj: Sialini

K žádosti o půjčku už nepotřebujete potvrzení od zaměstnavatele

Známe to všechny: pračka se rozhodne, že už nebude prát, mrazák nechce mrazit nebo lednice nechce chladit, vždy však v době, kdy se nám nedostává tolik peněz, abychom mohly rovnou koupit nové nebo alespoň nechat opravit ty původní. A tu nás chytne panika, jak to uděláme, aby se jídlo v lednici nezkazilo nebo aby mrazák nevytekl, než si vyřídíme půjčku. Máme pro vás dobrou zprávu: můžete získat půjčku ihned na účet a bez doložení příjmů – už k ní totiž nepotřebujete potvrzení o příjmech od zaměstnavatele.

Co vlastně je půjčka bez doložení příjmů?

Není nutné se bát, že byste si měly vzít pochybnou půjčku za vysokou cenu, když se u ní vůbec nemusejí dokládat příjmy. Půjčka bez doložení příjmů je totiž úvěrem, u kterého své příjmy doložit sice musíte, ale nikoliv papírově a nikoliv s podpisem zaměstnavatele. A to ve výsledku ušetří spoustu času na vyřízení půjčky, takže vám může přijít půjčka ihned na účet, a to doslova do pěti minut od schválení.

A jak se tedy váš příjem dokládá, když ne papírově a když ne s podpisem zaměstnavatele? Je to snadné. Stačí totiž, když nafotíte poslední tři výplatní pásky nebo pošlete poslední tři výpisy z účtu, respektive výpis z účtu za poslední tři měsíce, kde bude jasně vidět, že máte pravidelný příjem, dostatečně vysoký na to, abyste byly schopné půjčku splatit.

Je půjčka bez doložení příjmů bezpečná?

Jak jsme naznačili již v předchozím odstavci, je tato forma půjčky zcela bezpečná, protože její poskytovatel, ať už banka nebo nebankovní společnost, si důkladně prověří vaše příjmy, a tím pádem i schopnost splácet. Jen k tomu nepotřebují papír s potvrzením vašeho příjmu a s podpisem od zaměstnavatele. Bohatě stačí elektronická forma potvrzení příjmů, která je k dispozici ihned, i o víkendu.

Ruku v ruce s otevřeným bankovnictvím, založeným na směrnici Evropské unie nazvané PSD2, bude brzy možné jen povolit poskytovateli půjčky náhled do vašeho účtu. Už nebude nutné cokoliv posílat, takže opět se proces vyřízení menšího i většího úvěru zrychlí. Vždy to však budete jen a jen vy, kdo rozhodne, zda přístup do vašeho bankovnictví umožníte, nebo zda raději jen pošlete elektronický výpis, abyste získaly půjčku ihned na účet.

Online půjčky umožňují žít pohodlněji

Díky online technologiím můžete hned volat servis nebo objednat nový spotřebič, i když jste právě bez peněz. Půjčka ihned na bankovní účet je totiž natolik rychlá, že na váš účet doputuje ještě rychleji, než stihne dorazit technik ze servisu nebo než vám přepravní služba doručí přístroj nový.

A to je velký posun v pohodlí nás, spotřebitelek. Takže už žádný vyteklý mrazák nebo zkažené jídlo v lednici, hromady nevypraného prádla či dlouhé týdny mytí nádobí v ruce. Vše lze řešit doslova ihned.