Vinná klobása v housce

Vinná klobása v housce Zdroj: David Turecký

Jídlo do ruky: Vyzkoušejte třeba vinnou klobásu v housce!

Počasí už láká k tomu najíst se venku. Jídel, která si můžete vzít jen tak do ruky a sníst je na lavičce v parku, je spousta. Vybrali jsme pro vás lahůdky z různých koutů světa, ale také tradiční česká jídla s velkým streetfoodovým potenciálem. Udělejte si vepřo knedlo do ruky, skvělé domácí zavináče, barevné mexické tacos nebo wrap z bramboráku… Svět se hned bude zdát veselejší. 

VINNÁ KLOBÁSA V HOUSCE

4 porce

Příprava: 20 minut

Vinná klobása v housce
Vinná klobása v housce | Zdroj: David Turecký

500 g vinné klobásy, olej na smažení, 4 burgerové housky, 200 g červeného sterilovaného zelí, 2 jarní cibulky

Postup:

1. Klobásu nakrájejte na porce, zaviňte, spojte špejlemi a opečte z obou stran na pánvi zastříknuté trochou oleje.

2. Housky rozkrojte a řezné strany nasucho opečte. Zelí promíchejte s pokrájenou jarní cibulkou. Na spodní část housky dejte zelí, na ně klobásy, opět zelí a přiklopte.

Tip: Do burgerové housky můžete nandat leccos, zavinuté vinné klobásy si to přímo žádají. Je to efektní a strašně dobré.

Recepty na fazolové tacos, buřty na pivu v briošce nebo vepřo knedlo do ruky najdete v květnovém vydání magazínu F.O.O.D.!

Kupte si aktuální číslo přes sms: Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

FOOD1805W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

...
... | Zdroj: red