.

. Zdroj: Author

Jaro na kole: Author rozšiřuje nabídku dámských modelů

Přesně po deseti letech od první kolekce, ve které značka Author představila svou nabídku 29" kol, rozšiřuje tuto kategorii i o nové dámské modely. Stejně jako před lety se na scénu vrací model TRACTION 29, nyní s přídomkem ASL (AUTHOR SPORT LADY), který doplňují další dva – SPIRIT 29 ASL a SOLUTION 29 ASL.

Co je pro novinky charakteristické? Oba vyšší modely vycházejí profilací rámových trubek z pánského rámu Author, ale mají výrazně prohnutou horní rámovou trubku pro snadnější sesednutí ze sedla, než je tomu u pánských modelů. Samozřejmostí je také dámská geometrie rámu.

.
. | Zdroj: Author

Rám je zpracovaný s důrazem na designovou čistotu, aby kolo nejen na potenciální majitelky působilo nadčasovým dojmem. Proto prohnutou horní rámovou trubku doplňují ještě tenčí sedlové vzpěry. Úchyt brzdového třmene je skrytý za deseti pastorky vícekolečka, uvnitř rámu jsou schované i veškeré bowdeny a lanka, které neruší samotný design kola.

Konstrukční prvky dámského rámu MTB ASL 29":

1. nová patka rámu s integrovaným rozhraním úchytu brzdového třmene pro jeho pevnostně vhodnější umístění, 2. kónická hlavová trubka pro tužší a pevnější přední část rámu, 3. prohnutá horní rámová trubka pro snadnější sesednutí ze sedla, 4. vedení lanek a brzdového třmene dolní rámovou trubkou pro designovou čistotu kola.

Dámský Model TRACTION 29 ASL

Toto kolo je nejvyšším modelem v nabídce dámských 29" horských kol Author pro rok 2019. Rám poskytuje to nejlepší, co daná kategorie může aktuálně sportovkyním nabídnout. Kolo samotné je vybaveno spoustou moderních prvků, mezi něž patří například přesmykač typu Side Swing, ideální převodový systém 2×10 rychlostí v úrovni Shimano Deore.

.
. | Zdroj: Author

Nechybí ani hydraulické brzdy Tektro Gemini WS (Women Specific) se speciálně tvarovanými dámskými brzdovými páčkami, kevlarové pláště pro nižší obvodovou hmotnost kol, vzduchová vidlice pro snadnější nastavení pružení dle hmotnosti cyklistky.

Předností kola jsou taky užší řidítka, kratší představec a širší dámské sedlo. Vše je zkrátka do detailu vyladěno s ohledem na anatomii a specifika ženského těla. Celý rám má stylovou matně stříbrnou barvu s nepřehlédnutelnými neonově žlutými proužky. Stříbrného krasavce si můžete pořídit za 26 990 Kč.