.

. Zdroj: BONAMI.CZ, a.s.

Jako pro královnu: Vyberte si luxusní postel pro dokonalý spánek

Chcete se ve své ložnici cítit jako královna a dokonale se vyspat? Možná si říkáte, že vaše stará postel na vyspání postačí. Ale co když se mýlíte? V dnešním článku vám prozradíme, jak je důležitý výběr kvalitní matrace i jakou roli hraje ve vaší ložnici postel. Neovlivňuje jen náš spánek a jeho kvalitu, ale i naši náladu.

Tipy pro výběr matrace

Aby byl váš spánek regenerující a budili jste se odpočatí a s pocitem dobrého spánku, je potřeba zvolit vhodnou matraci. Možná to zní jednoduše a říkáte si, že výběr matrace není žádná věda. Jenže pokud ji kupujete tak, že si na ni v obchodě sednete, nebo dokonce lehnete, věřte, že to nestačí. Lehnout si na chvilku a spát celou noc je velký rozdíl. Proto je dobré před koupí nové matrace zjistit co nejvíce informací, aby vám skutečně sedla.

.
. | Zdroj: BONAMI.CZ, a.s.

Nejprve si promyslete, jak velká matrace musí být - měla by perfektně sednout do vaší postele a pokrýt celý rošt. Budete kupovat matraci jen pro sebe na “jednolůžko”? Nebo snad dvě matrace pro manželskou postel? Vybrat můžete i partnerskou matraci, která je určena pro postel 180 x 200. Myslete však na to, že každý z partnerů může preferovat jinou tvrdost matrace a co vyhovuje jednomu, nemusí sednout druhému.

.
. | Zdroj: BONAMI.CZ, a.s.

Pokud už máte vybranou velikost a typ matrace, promyslete si materiál. Pružinové (taštičkové) matrace mají střední a vysokou tvrdost a nejsou vhodné pro polohovatelné rošty. Pěnové matrace jsou měkčí, ale pokud je pěna kombinovaná s dalšími typy materiálu (např. kokosové vlákno), může být její tuhost výraznější.

Mezi nejoblíbenější patří středně tvrdá matrace Sealy Premier Medium Black Edition, která má komfortní výšku a speciální výplň, díky níž podpoří vaše tělo v místech největší zátěže. Páteř se nebude zbytečně namáhat a svaly i celé vaše tělo si dokonale odpočinou a zregenerují.

.
. | Zdroj: BONAMI.CZ, a.s.

Za pozornost rozhodně stojí i oboustranná matrace ProSpánek Green Duo. Díky oboustrannosti si můžete zvolit střední nebo tvrdou tuhost. Na tvrdší straně je hladký povrch z kokosového vlákna, na druhé straně pak masážní efekt ze speciální pěny Orthofoam.

Náš tip!

Pořád si nejste jisti, že byste vybrali správně? Zkuste interaktivního průvodce výběrem matrací, kterého najdete na Bonami.

.
. | Zdroj: BONAMI.CZ, a.s.

Jakou vybrat postel a na které materiály vsadit?

Pokud si postel dobře vyberete, může se stát vaším královským ložem. Je přitom jedno, zda vsadíte na čalounění, umělou kůži, dřevo nebo kov. Důležité je, aby se vám postel líbila a rezonovala s vaším interiérem.

Obdivovali jste vždy v pohádkách postel s nebesy? Pořiďte si ji také. Bílá dřevěná postel Marckeric Dossel vypadá zcela nenápadně. Má však konstrukci, na kterou můžete nařasit lehoučké voály i závěsy vhodné k zatemnění. Můžete si vytvořit skutečná nebesa, nebo využít konstrukci na zavěšení stylových světýlek. Záleží jen na vás, co máte rádi.

.
. | Zdroj: BONAMI.CZ, a.s.

Pokud dáváte přednost naprosté jednoduchosti, bez záclon, závěsů a čalounění, zkuste vytvořit své královské lože z postele čistě přírodního vzhledu Karup Design Senza Bed Natural. Jedná se o dřevěný rám na nízkých nožkách, který můžete kombinovat třeba s některou z výše zmíněných matrací. Vysoká matrace vám umožní snazší vstávání i pohodlné poležení.

Nezapomeňte na doplňky

Aby vaše lože vypadalo opravdu královsky, neměli byste zapomínat na doplňky. Závěsy a voály k posteli s nebesy jsme již zmínili, stejně jako různá světýlka, závěsné světelné řetězy, nebo lucerny, které můžete kolem postele rozestavět i na zemi.

Atmosféru vytváří ale i lůžkoviny. Postel jako pro královnu vám vykouzlí povlečení na dvoulůžko z bavlny.

.
. | Zdroj: BONAMI.CZ, a.s.

Abyste po probuzení vstali do měkkého, pořiďte si k posteli měkkoučký běhoun, kobereček nebo umělou kožešinu. Nezaskočí vás tak po ránu studená podlaha. Útulnou atmosféru vykouzlíte pomocí polštářků, které se nebojte kombinovat - různé velikosti, barvy i materiály budou vaší královské posteli jistě slušet.

.
. | Zdroj: BONAMI.CZ, a.s.