.

. Zdroj: Photo by Amos Bar-Zeev on Unsplash

Jak vybrat ideální auto pro ženy?

Pro některé je výběr nového auta hračka. Pro spoustu žen to však může být oříšek. Víte, na jaké parametry se dívat a které auto je pro vás ideální?

Bezpečí na prvním místě

Jedním z nejdůležitějších kritérií pro výběr nového vozu je bezpečnost. Jakmile tak budete mít pár favoritů, podívejte se, jak dopadly v nárazových testech organizace Euro NCAP. V loňském roce například na základě těchto crashtestů vyšla jako nejbezpečnější auto nenápadná Mazda CX-30.

Společník do města nebo na výlety?

Ujasněte si, jak často a na co auto používáte. Žijete ve městě nebo potřebujete auto, které zvládne i náročnější terén? Pokud jezdíte hlavně krátké vzdálenosti a na druhý konec republiky se vydáváte jen výjimečně, oceníte spíše menší a kompaktnější vůz na benzín. Naopak dieselové motory jsou ideální pro ty, kdo urazí delší vzdálenosti.

Na co si dát při koupi ojetiny pozor

Koupí ojetého auta můžete ušetřit několik desítek tisíc. U výběru však musíte být dvojnásob opatrní. Na co si dát pozor?

1. Kupujte raději přímo od majitele

Ideální je koupit si auto od prvního majitele vozu nebo někoho, kdo ho měl několik let. Podle servisní knížky poznáte, jakými opravami si vozidlo prošlo nebo zda bylo bourané.

2. Hledejte informace

Máte-li vyhlídnuté ojeté auto, je dobré projít si několik auto-moto diskuzí a zjistit, jaké jsou u tohoto modelu nejčastější závady a případně náklady na jejich opravu.

3. Vezměte si k ruce odborníka

Vezměte si s sebou na prohlídku vozu mechanika. Odhalí nedostatky, které naše ženské oko snadno přehlédne.

4. Testovací jízda

Ať už kupujete auto nové nebo ojeté, zkušební jízda je samozřejmostí. Během jízdy vyzkoušejte všechny rychlostní stupně, couvání a ovládací panel.

Máte už vysněné auto přepsané na sebe? Nezapomeňte si před první jízdou zařídit povinné ručení. To nejlepší sjednáte na Srovnejto.cz, kde si snadno a rychle srovnáte online nabídky pojišťoven.