.

. Zdroj: Astratex

Jak se rozmazlovat i během menstruace: vyzkoušejte menstruační kalhotky

Dnes se zaměříme na nový trend pro ženy. Jedná se o speciální kalhotky, které jsou určeny na období menstruace. Ačkoliv se to může zdát neuvěřitelné, menstruační kalhotky opravdu fungují. Jak? To vše a mnoho dalšího se dozvíte na následujících řádcích.

Opravdu neprotečou aneb jak to vlastně funguje

Už jste o nich určitě slyšely. Na první pohled byste nepoznaly, že se nějak liší od klasických kalhotek, ale to je omyl. Menstruační kalhotky jsou tvořeny třemi vrstvami:

- savou vrstvou, která odvede veškerou tekutinu,

- antibakteriální vrstvou, která má za úkol zabránit zápachu a množení bakterií,

- a nepropustnou vrstvou, která zamezuje protečení.

Jednoduše řečeno, vlastně je to stejné jako mít neviditelnou vložku.

.
. | Zdroj: Astratex

Vhodné pro každou menstruaci

Menstruační kalhotky jsou určeny pro všechny typy menstruací. Pro dívky a ženy, které mají slabou až střední menstruaci, i pro ty, které mají krvácení silnější. Můžete je bez obav z protečení nosit do školy, do práce, na sporty i na spaní. Vypadají jako klasické dámské kalhotky. A navíc existují v několika barvách a střizích.

Seženete je s krajkovým pasem, s vyšším pasem, v minimalistických černých barvách, ale i odvážnějších vínových – a dívky určitě ocení i odstíny modré. Padnou dokonale, a na první pohled není vůbec poznat, že se nějak liší od klasických kalhotek. Látka, z níž jsou kalhotky vyrobeny je tenká, a rozhodně nepůsobí jako plena. Během menstruace vám poskytnou komfort, nebudou vás nikde tlačit a nemusíte se bát, že by došlo k nějaké ,,nehodě”.

Jak se o ně starat

Před prvním použitím kalhotky vyperte v pračce. Tím se aktivuje speciální absorpční vrstva, díky níž budou menstruační kalhotky plnit svou funkci. Ovšem bez aviváže! Jakmile je začnete nosit, po každém použití je nejprve propláchněte ve vlažné vodě, a následně dejte vyprat. Buď do pračky (maximálně na 40 °C), nebo je vyperte v ruce. Opět platí, že bez použití aviváže. Jakmile budou vyprané, nechte je samovolně uschnout na vzduchu, sušička jim totiž také nesvědčí.

.
. | Zdroj: Astratex

Proč si menstruační kalhotky pořídit

Pořízení menstruačních kalhotek má spoustu výhod. V prvé řadě, je to ekologické. Přemýšlela jste někdy o tom, kolik vložek a tamponů během svých dní spotřebujete? Pokud bychom vzaly v úvahu všechny ženy na planetě, získali bychom opravdu závratně vysoká čísla. Menstruační kalhotky jsou tak šetrnější k přírodě.

Možná vás napadlo, že ale spotřebujete při jejich praní spoustu vody. Jenomže ve výsledku spotřebujete stejné množství vody i na praní kalhotek, které nosíte. Tudíž je spotřeba vody stejná. Díky materiálům, z nichž jsou menstruační kalhotky vyrobeny, jsou také velice pohodlné a nabízí komfort i během nejrůznějších aktivit.

Pryč jsou doby, kdy ženy během období menses nosily obnošené spodní prádlo, ve kterém se bály ukázat i před svým obvodním doktorem. Každá žena má právo cítit se sebevědomě a skvěle i během tohoto období. Další bodem, proč dát přednost kalhotkám před vložkami a tampony, je také větší pohodlnost. Nejenom při jejich nošení, ale také v případě, že vás vaše dny zaskočí a vy nebudete mít doma zrovna žádné hygienické pomůcky. Jednoduše si menstruační kalhotky vyměňte za své spodní prádlo.

.
. | Zdroj: Astratex

Kolik jich potřebujete

Pokud s menstruačními kalhotkami teprve začínáte, doporučujeme vám koupit si takový střih, který nosíte běžně. V případě, že si nejste jisté, zda vám budou vyhovovat, kupte si nejprve pouze jedny. Jakmile zjistíte, že vám padnou, můžete si nakoupit další. Kolik si jich pořídit, to záleží na délce vaší periody a jejich intenzitě. Kalhotky se dají každý den přeprat, ale je lepší mít i další v zásobě.

Nejedná se pouze o další módní trend, ale o položku, která ženám pomůže dodat pocit bezpečí a zvýší pocit pohodlí.