Trine Kjaer, Mie Juel a Funda Christophersen na kodaňském fashion weeku

Trine Kjaer, Mie Juel a Funda Christophersen na kodaňském fashion weeku Zdroj: Profimedia.cz

Jak bydlí stylové Skandinávky? Barevněji, než si myslíme! Inspirujte se!

Milujeme jejich módní styl, ať už pro cool minimalismus nebo určitou hravost, která je jim vlastní. Teď se podíváme na jejich bydlení. Řeč je o skandinávských módních influencerkách, které sledujeme na Instagramu. Čím nás mohou inspirovat?

„Kvůli počasí pobýváme doma osm až deset měsíců v roce,“ říká v rozhovoru pro Suitecasemag.com Pernille Teisbaek, asi nejznámější módní ikona Dánska i celé Skandinávie. Vysvětluje tím, proč se v severském lifestylu móda a bydlení tak úzce prolínají a proč je skandinávský módní styl přístupnější než jiné. Je totiž nastavený na praktický život. Skandinávky lépe ovládají umění vrstvení, protože musejí čelit drsnějšímu počasí než třeba Pařížanky, které si na sebe nikdy nevezmou pletenou šálu a čepici.

Skandinávský styl rovněž v módě smazal některé hranice, ať už jde o kombinaci barev, vzorů nebo třeba „ošklivých“ tenisek New Balance a puntíkatých šatů Ganni. V bydlení je to podobné. Skandinávie nás naučila bydlet minimalisticky, ale současně ocenit design, který je nejen funkční, ale i krásný. A v neposlední řadě jsme se díky jejímu vlivu naučili docenit kouzlo doplňků, které vytvářejí domácí pohodu a hygge. Svíčky a svícny, rámečky fotografií a rámy zrcadel, zajímavé vázy, lampy i koše na prádlo.

A protože sedíme doma nejen my, ale i naše oblíbené módní influencerky z Dánska, Norska a Švédska, pojďme se tentokrát místo jejich outfitů podívat na jejich bydlení. Kdo trvá na minimalismu a kdo zbožňuje barvy a pitoreskní design?

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 9

Jeanette Friis Madsen

Kdo tu bydlí: Jeanette Madsen je známá dánská módní influencerka, která často vystupuje a spolupracuje se svou kamarádkou Thorou Valdimars. Společně také založily módní značku Rotate, která nabízí krásné a relativně dostupné šaty na party.

Pokračování 3 / 9

Mie Juel

Kdo tu bydlí: Módní influencerka a stylistka dánské Elle Mie Juel vyznává „měkký minimalismus“. Celý její Instagram i byt se nesou v čistých přírodních tónech. Loni se stala maminkou syna.

Pokračování 4 / 9

Cathrine Widunok Wichmand (Rock Paper Dress)

Kdo tu bydlí: Cathrine Widunok Wichmand čili Rock Paper Dress, jak vystupuje na Instagramu, poznáte mezi ostatními influencerkami díky úsměvu, kterým na fotkách nešetří. Takto vypadá její chata, kde s manželem a malým synem tráví karanténu.

Pokračování 5 / 9

Marie Wibe Jedig

Kdo tu bydlí: Osmadvacetiletá módní influencerka Marie Wibe Jedig s přítelem a pejskem Olgou. Marie Jedig si potrpí na pastelové barvy a retro.

Pokračování 6 / 9

Janka Polliani

Kdo tu bydlí: Dříve pracovala v televizi, dnes je usměvavá Norka Janka Polliani módní a beauty influencerkou na plný úvazek. Jak je vidět z rodinného portrétu, svůj osloský apartmán sdílí s manželem a dvěma dětmi (které ale na sociálních sítích nikdy neukazuje).

Pokračování 7 / 9

Trine Kjær

Kdo tu bydlí: Blogerka a stylistka Trine Kjær s manželem a s dvouletou dcerkou Robbie. Dříve si psala jeden z nejznámějších dánských módních blogů Trine's Wardrobe, dnes tento název nese její vlastní kosmetická řada.

Pokračování 8 / 9

Matilda Djerf

Kdo tu bydlí: Švédská modelka, influencerka a youtuberka Matilda Djerf se s přítelem nedávno přestěhovala do nového bytu. S novou životní kapitolou si také pořídila nového pejska Rufuse.

Pokračování 9 / 9

Funda Christophersen

Kdo tu bydlí: Dánská módní influencerka Funda Christophersen je založením minimalistka, ale také milovnice zvláštních dekorativních objektů. Před třemi lety s přítelem otevřeli obchod s vintage dekorem Ruby Atelier. Je také mámou tříletého syna.