...

... Zdroj: Facebook/ondrejduffek

Instagram: Geniální průvodce na cesty! Jak se díky němu skvěle najíst?

Instagram je plný dobrého jídla, tak proč toho nevyužít i při vašich letních cestách po Evropě a po světě? Cestujte, inspirujte, jezte, foťte, co sníte a sdílejte to na síti...

Začněte od nuly

Pokud jste přijeli do vaší cílové destinace a vůbec nic jste si o ní doteď nezjistili, musíte začít úplně od nuly. Když chcete použít jen Instagram, není nic jednoduššího, než vyhledat konkrétní místo. Pokud tedy budete hledat například Berlín, Insatagram vám ve výsledcích ukáže všechny fotografie sdílené v Berlíně. Pak už stačí jen jet po fotkách pomalu dolu, až do té chvíle, kdy na vás vykoukne jídlo, které prostě musíte mít. Na správnou stopu se dostanete i metodou pokus-omyl ve vyhledávání hashtagů. Zkuste zadat #berlinfood #burgerberlin nebo třeba #berlinstreetfood a uvidíte, že skvělých míst najdete opravdu spoustu.

S přípravou jde všechno lépe

Myslíte to s cestováním za jídlem vážně? Pak se určitě nebudete spoléhat jen na vyhledávání v Instagramu na poslední chvíli. Prohledejte internet, zeptejte se na Facebooku vašich přátel, použijte aplikace jako Foursquare nebo Tripadvisor. Díky tomu budete mít už před cestou poměrně dobrý přehled toho, kam se v daném místě vyrazit najíst. Na Instagramu si pak už jen najděte oficiální profily restaurací, a pomocí jejich geolokace nebo používaných hashtagů se podívejte, jak restauraci vidí ostatní a jestli to opravdu stojí za to.

Sledujte ostatní food cestovatele

Znáte tu situaci, když něco vidíte a prostě to musíte mít? Tedy v tomto případě sníst... Sledujte skvělé food profily a inspirace nebo plánů na další cesty budete mít opravdu dostatek. Ať už je to @jamieoliver s téměř šesti miliony sledujících, @starvingfoodseeker, kde o nezdravé jídlo nebudete mít rozhodně nouzi nebo @theburgeradventure s aktuálně téměř 300 fotkami burgerů všech druhů i velikostí.

Pak už je to jen na vás, proklikávejte se skrz hashtagy, zkoumejte označené geolokace, nacházejte nové, skvělé profily, ukládejte si fotky, na které nechcete zapomenout pomocí vlaječky vpravo do fotkou a tvořte si tak kolekce must-eat věcí po celém světě.

...
... | Zdroj: Facebook/ondrejduffek

Článek vyšel v magazínu F.O.O.D.