...

... Zdroj: iStock.com

Inspirace z Instagramu: 4 bytové doplňky, které budou hitem jara!

Minimalismus v interiéru je krásný, ale aktuálně mu trochu zvoní hrana. Do stylových domovů se totiž začínají vracet barvy, retro, kýč a nahodilost. Podívejte se, které doplňky konkrétně trendují na Instagramu. Proč právě tam? Protože když nemůžeme do restaurací, galerií či do zahraničí, stává se tahle sociální síť mnohem častěji výlohou našich domovů. 

Barevné sklo

Tak jako v módě čím dál více roste zájem o oblečení z druhé ruky, roste i zájem o vintage dekor. Konkrétně barevné a klidně i broušené sklo, které dokáže vykouzlit nádhernou tabuli v rustikálním stylu i nevšední domácí zákoutí. Hnědé, modré, zelené, růžové... je to jedno, barvy navíc klidně můžete i kombinovat. Tip: Zapátrejte u rodičů v obývákové stěně anebo zajděte na www.e-tabule.cz, kde najdete přesně takové poklady. Současné designové vázy české výroby zase hledejte na Artiseme.com.

Pokračování 2 / 4

Kónické svíčky

Svíčky v uniformních hnědých skleničkách rozhodně nejsou pasé, protože krásně voní a jsou eko, na Instagramu však nyní slaví comeback kónické svíčky, ideálně zasazené v nějakých designových svícnech (třeba od Anissy Kermiche ve tvaru ženských torz s roztomile vystrčenými bříšky). Hitem jsou i propojené svíčky s názvem Twist od holandského designéra jménem Lex Pott – samozřejmě v některém z pastelových odstínů. Jediné, co vás může odradit od koupě (mají je třeba na Farfetch.com), je fakt, že jsou z parafínu a že nevoní. Ale třeba je nemusíte ani zapalovat, že?

Pokračování 3 / 4

Pastelové povlečení

Pastelové barvy nejsou jen módním jarním evergreenem, ale mohou být i interiérovým. Jejich něžné a uklidňující tóny jsou ideální pro ložnici, kam je můžete přenést skrze ložní prádlo. Když si koupíte dva, tři odstíny, nepovlékejte monochromně, zkuste je navzájem zkombinovat. Tip: Krásné lněné povlečení v příjemných tlumených i pastelových odstínech nabízí třeba česká značka Len Linen (www.lenlinen.cz), více rustikální najdete zase na webu www.na-chalupu.cz.

Pokračování 4 / 4

Stolní lampy

Královnou mnohých instagramových postů na téma dekor či domácí zátiší se stávají stolní lampy. Ale ne ledajaké, čím zajímavější solitér, tím lepší. Letí retro, tedy porcelánový stojan s klasickým plátěným stínítkem, ale i kombinace s pastelovými barvami, sklem, mosazí, keramikou, skulpturou... Tip: Jestli vás nebaví procházet on-line starožitnictví, mrkněte na www.ivanabajgarova.cz, kde najdete opravdu krásné kousky. Pitoreskní lampičky nabízí také Kare-shop.cz.