Vafle s karamelem a kokosovou šlehačkou

Vafle s karamelem a kokosovou šlehačkou Zdroj: David Turecký

Ideální víkendová snídaně: Vafle s karamelem a kokosovou šlehačkou

Konečně nemusíte nikam spěchat a můžete si dopřát pomalé ráno s pořádnou snídaní. Vyzkoušejte třeba klasiku v podobě vaflí, ovšem s kokosovou šlehačkou a karamelovou omáčkou z kokosového mléka, které je posunou do snídaňového nebe. 

VAFLE S KARAMELEM A KOKOSOVOU ŠLEHAČKOU

4 porce

Příprava: 30 minut

Suroviny: 150 g hladké mouky, 30 g cukru, špetka soli, 1 lžička prášku do pečiva, 1 vejce, 250 ml mléka, 50 g másla + na vymazání

NA KARAMEL: 1 plechovka vychlazeného kokosového mléka + 100 g třtinového cukru

NA ŠLEHAČKU: 1 plechovka vychlazeného kokosového mléka + 3 lžičky moučkového cukru

K PODÁVÁNÍ: ovoce + moučkový cukr

Postup:

1. Smíchejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Rozšlehejte vejce s mlékem a přilijte rozpuštěné máslo. Poté spojte se sypkými surovinami a vymíchejte řídké těsto. Plotýnky vaflovače potřete malým množstvím rozpuštěného másla a smažte jednotlivé vafle.

2. Na karamelovou omáčku budete potřebovat pevnou část z jedné plechovky vychlazeného kokosového mléka. Rozpusťte ji v kastrůlku a nechte asi pět minut probublávat na velmi mírném ohni. Přidejte cukr, teplotu stáhněte na minimum a míchejte asi 5 minut, pak nechte vychladnout, chladnutím omáčka trochu ztuhne.

3. Šlehačku opět připravíte z tuhé části vychlazeného kokosového mléka. Dejte ji do mísy robotu a šlehejte na vyšší rychlost, jakmile se tuk změní na krémovou tekutinu, přidejte cukr a šlehejte dál, po pár minutách vznikne nadýchaný krém.

4. Vafle podávejte s karamelovou omáčkou, šlehačkou a ovocem.

Recept vyšel v magazínu F.O.O.D. Aktuální červencové číslo si můžete koupit i přes SMS!

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

FOOD1807W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: FOOD1807W Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 49 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje Czech News Center, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz.