Pečené papriky se sýrem, rajčaty a pestem

Pečené papriky se sýrem, rajčaty a pestem Zdroj: recepty.cz

Ideální letní večeře: Pečené papriky se sýrem, rajčaty a pestem!

Lahodné grilované papriky plněné směsí z ricotty, sýru a vejce zakápněte domácím bylinkovým pestem, které se k pečeným paprikám dokonale hodí. Nejen to bazalkové, ale i z koriandru nebo petrželky.

Suroviny: 4 ks papriky, 200 g sýru niva, 500 g ricotty, 1 vejce, 250 g cherry rajčátek, olivový olej, 2 hrsti bazalky, 1 hrst vlašských ořechů, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř a pečivo k podávání

Postup:

1. Papriky podélně rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Nivu nastrouhejte nahrubo a promíchejte s ricottou, přidejte vejce, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Směsí naplňte papriky a naskládejte je na plech.

2. Rajčata pokrájejte na poloviny, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a rozložte na plech k paprikám. Vše dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 30 minut.

3. Mezitím připravte pesto. Většinu bazalkových listů, vlašské ořechy a česnek dejte do mixéru, zalijte asi 80 ml olivového oleje, osolte, opepřete a umixujte ne příliš najemno – pesto má lepší chuť, když má hrubší strukturu, než když připomíná kaši.

4. Hotové papriky zakápněte pestem, posypte pečenými rajčaty, přidejte zbylou bazalku a podávejte s pečivem.

Další skvělé recepty (nejen na léto) najdete na webu Recepty.cz!