...

... Zdroj: iStock.com

I chlapi chtějí být krásní! Víte, kterých 8 zákroků nejčastěji podstupují?

Okolo deseti procent zkrášlujících zákroků na beauty klinikách dnes podstupují muži. Co je k tomu vede a co si nechávají vylepšit nejčastěji? Vítejte ve světě plastické chirurgie pro muže!

Muži nikdy v minulosti nebyli pod takovým tlakem, aby vypadali dobře. Někteří z nich, a je jich stále více (viz článek na předchozí dvoustraně), proto neváhají podstoupit i lékařský zákrok. A ne, zdaleka to nejsou jen narcistní „šampóni“.

„Své klienty dělím do pěti kategorií,“ říká Douglas Steinbrech, plastický chirurg z Los Angeles. Ta první je docela předvídatelná: „Model nebo herec, mladý a hezký kluk, který je přesvědčen, že mu chybí jen něco málo, aby prorazil. Třeba výraznější brada.“ Dalším typem jsou šílenci z posilovny: „Posilují nonstop a vypadají skvěle, ale s jednou částí svého těla stále nejsou spokojeni. Třeba nemají dost široká ramena, což se dá řešit implantáty,“ říká doktor Steinbrech.

Kdysi hodně cvičil, dbal na sebe, ale pak se oženil, měl děti, soustředil se na kariéru. Teď má tak trochu špeky, kterých se nedokáže zbavit.

Do třetí kategorie spadají, jeho slovy řečeno, atletičtí taťkové: „Kdysi hodně cvičil, dbal na sebe, ale pak se oženil, měl děti, soustředil se na kariéru. Teď má tak trochu špeky, kterých se nedokáže zbavit.“ Tento typ má sklon řešit v ordinaci chirurga krizi středního věku. Čtvrtou kategorií jsou muži, kteří výrazně zhubli a chtějí se zbavit přebytečné kůže. Pátý typ mužů vzbuzuje možná nejvíce smutku. Přicházejí totiž kvůli kariéře: „Jsou to muži mezi padesátkou a šedesátkou, kterým v práci konkurují daleko mladší ročníky. Žádají omlazující procedury, aby se v kanceláři stále cítili konkurenceschopní.“

A jaké zákroky podstupují muži u plastických chirurgů nejčastěji?

Plastika nosu

Kromě těch, kteří nejsou spokojeni s nosem, jaký mají od dětství, přicházejí muži i s nosem zdeformovaným po úrazu.

Transplantace vlasů

Zatímco někteří muži nosí holou hlavu hrdě jako důkaz své vysoké hladiny testosteronu, pro jiné je řídnoucí kštice důvodem ke sníženému sebevědomí. Vzhledem k tomu, že plešatění probíhá postupně, je nutno transplantaci vždy zhruba po dvou letech doplňovat.

Transplantace vousů

V posledních letech její popularita strmě stoupá díky hipsterské módě a trendu lumbersexuálů, kteří se ve velkoměstě chlubí drsným dřevorubeckým vzhledem. Pro plnovous je nutno transplantovat 4000 vousů, na bradku jich stačí 1500.

Liposukce

Může odstranit tukové zásoby na místech, kde se nedaří shodit je dietou a cvičením. U mužů je nejčastější liposukce břicha, krku a podbradku.

Operace očních víček

Pokleslá oční víčka způsobují unavený, stárnoucí vzhled. Často se pojí s celkovým liftingem obličeje.

Botox

Muži přicházejí na botox ze dvou důvodů. Jedním z nich je, podobně jako u žen, omlazení. V některých ordinacích tvoří až čtvrtinu klientů. Injekce botulotoxinu však mohou také zamezovat nadměrnému pocení. Zatímco v případě botoxu proti vráskám jde o to, ochromit určité mimické svaly, botox proti pocení zamezí činnosti potních žláz.

Scrotoplastika

Jak to popsat? Inu… scrotoplastika je odstranění přebytečné kůže, v níž jsou uložena varlata, pokud má jejich nositel pocit, že jsou příliš „povislá“.

Zmenšení prsou

Gynekomastií neboli zvětšením prsou trpí podle některých studií až polovina mužů a obvykle je pro ně velkým zdrojem studu. Operace zahrnuje odebrání tukové tkáně z prsou a někdy i přemístění bradavek. Tuk potom může být přenesen na jiné místo v těle, například do oblasti bicepsů a tricepsů.

Další skvělé články najdete v novém vydání časopisu Moje psychologie. Kupte si ho v naší online trafice iKiosek.cz! Dnes objednáte, zítra už ho máte ve schránce. A doprava je zdarma.

.
. | Zdroj: Archiv Mojí psychologie