...

... Zdroj: iStock.com

Hubnete kvůli partnerovi? Riskujete pohodu i váš vztah!

Pokud vám chybí sebevědomí a pochybujete o tom, zda jste dost krásná pro milovaného muže, je tu riziko, že přijdete nejen o pohodu ve vztahu, ale i o vztah samotný.

Bojujete-li se sebevědomím a žijete-li pochybnostmi o sobě samé, pak se ve vás v tuto chvíli všechno může svírat. Číst si, že kvůli nízkému sebevědomí můžete přijít nejen o vnitřní pohodu, ale i o muže, vám nepřidá. Spíš to může vést k tomu, že si ještě víc „naložíte“ a zaplaví vás pocit, že jste fakt marná. Místo toho se ale nadechněte, pojďte si následující řádky nebrat osobně a zkuste se na sebevědomí, a především na sebe samu podívat jinak. Tak, jak byste doopravdy chtěla, aby vás váš muž vnímal v ideálním případě. Protože to může do nejmenších detailů ovlivnit pohodu mezi vámi i to, jestli jste či nejste těmi, kterým to vydrží.

Společnost a přetvářka

Jako první je důležité říct, že láska by měla být na kilech nezávislá. Že tomu tak vždy není, je druhá věc. Jako další je třeba zdůraznit, že se obecně mnohem víc řeší (ne)dokonalost nás žen, nikoli mužů. Vy ho přece berete takového, jaký je. A je dokonalý? Dovolím si pochybovat. Každý máme něco, co nás odchyluje od ideálu.

Meta 90–60–90 se sice pořád drží na výsluní a stále se najdou muži, kteří by jinou ženu vedle sebe nesnesli. Ze studu, z pocitu, že vedle sebe pár kilo navíc neustojí… Ale věřte nebo ne, někdy to není ani z jejich vlastního přesvědčení jako spíš z pokrytectví. Jeden můj známý mi nedávno, po dvaceti letech manželství s blondýnkou nosící velikost 34–36, přiznal, že celý život touží po ženách slovanské kyprosti. Ale dal na to, že s ní bude lépe vypadat, a do přetvářky se zavrtal tak hluboko, že už z ní nevystoupil. Mají dvě děti, ale víc než deset let žijí jen vedle sebe. O pohodě, nebo dokonce sexuální přitažlivosti nemůže být ani řeč.

Je jasné, že se chcete líbit, milujete ho, a tak chcete být logicky milována. Jak tedy najít tu správnou rovnováhu? Mít ráda sama sebe a cítit se přijímána? O tom se dočtete v pokračování článku, který vyšel v aktuálním vydání časopisu Dieta. Čekají vás tipy, jak mít raději sama sebe a své tělo, a to nejen od odborníků, ale i od známých žen. Rozhovor s Alenou Šeredovou a spousta dalšího skvělého čtení.

...
... | Zdroj: red