.

. Zdroj: Travel coaching

Hledáte recept na spokojený život? Zkuste travel coaching

Povinnosti vám přerůstají přes hlavu a máte pocit, že nic nestíháte? Okolí vám vysává životní energii a cítíte se psychicky vyčerpaná? Chcete podat výpověď nebo začít podnikat, ale nemáte k tomu odvahu? Partner nenaplňuje vaši představu a vztah se pomalu chýlí k rozchodu?

Všechny tyto myšlenky se mohou negativně podepisovat na vašem zdraví – tělesném i duševním. Tajemství štěstí a spokojenosti je přitom jednoduché. Jedním ze způsobů, jak najít cestu sama k sobě a dosáhnout vnitřní harmonie, může být tzv. cestovní koučink nebo-li travel coaching.

Je obecně známo, že tělo a duše jsou úzce propojené a negativní emoc jako je strach, stres a úzkostné stavy mohou spouštět nejrůznější nemoci. Co tedy udělat proto, abychom se cítili lépe? V dnešní hektické době se to může zdát jako nelehký úkol. S pomocí koučovací techniky nazývané travel coaching se však cesta k vnitřní spokojenosti hledá snáze.

.
. | Zdroj: Travel coaching

Cesta za osobním rozvojem

Podstatou travel koučinku je změna tradičního prostředí a zaběhlých kolejí. V praxi se může jednat o víkendový koučink v tuzemsku nebo třítýdenní cestu třeba do Malého Tibetu, Ekvádoru či Ugandy. Vystoupením z každodenní rutiny, odříznutím od běžných vlivů okolí a vstupem do nového prostředí je práce na osobním rozvoji jednodušší. Mysl je zpravidla otevřenější, lépe se adaptuje a práce na zvoleném osobnostním cíli je efektivnější – tím může být např. karierní restart, získání odstupu nebo utříbení myšlenek, pokud máte pocit, že už dlouho přešlapujete na místě. V bezpečném kruhu malé skupiny a prostřednictvím skupinových i samostatných aktivit z oblasti osobního rozvoje a koučinku posunete své hranice o kousek dále.

.
. | Zdroj: Travel coaching

Travel kouč – průvodce na cestě vnější i duševní krajinou

Průvodcem na cestě vám přitom bude travel coach (cestovní kouč), který kromě kvalifikace v oblasti koučinku plně splňuje předpoklady průvodce. Dává inspiraci a podporu. Dokáže se vcítit do problému klienta a navést na správnou cestu tím, že pomáhá stanovit životní cíle a kroky k jejich dosažení. V období změn dokáže podržet, motivovat a navést, jakou cestou se vlastně vydat tak, aby na vás na konci cesty čekal pocit naplnění a spokojenosti. Ke změnám nenutí, rozhodnout se musí každý sám.

.
. | Zdroj: Travel coaching

Jak travel coaching probíhá

V tropickém pralese nebo v buddhistickém klášteře – tady všude mohou koučovací terapie (skupinové i individuální) probíhat. Z technik, které se během cesty praktikují, se jedná například o metodu sebe koučování, doplňování životní energie a ovládání stresu či jógová a dechová cvičení. Přitom je důležité zaměřit se na přítomnost a přestat přemítat nad minulostí nebo se strachovat, co přijde v budoucnu.

.
. | Zdroj: Travel coaching

Konfrontací s každodenní realitou daného místa získáte čas pro sebe a své myšlenky. Cílem je zklidnit mysl, dokázat zpomalit a přestat se trápit zbytečnostmi. Práce na osobním rozvoji přitom s posledním dnem „dovolené“ nekončí. Program zahrnuje také informační a přípravná koučovací setkání před cestou a po návratu. To vše skvěle doplňuje psaní osobního deníku.

.
. | Zdroj: Travel coaching

Pokud potřebujete změnit karieru, zlepšit mezilidské vztahy nebo chcete lépe poznat sami sebe, pak je travel coaching jednou z cest, která vám může pomoci.

Chcete si travel koučink vyzkoušet a dozvědět se více? Přijďte na některý z večerních kurzů, které pořádá profesionální kouč a autor projektu Štěpán Pastula.

Více se dozvíte na stránkách www.travelcoaching.cz